Campanii WAHM

Afaceri inspirate de la mame talentate – 11 CĂRȚI SENZORIALE

25/09/2017
Carti senzoriale

Continui astăzi campania Afaceri inspirate de la mame talentate prin care mi-am propus să promovez munca mamelor ce lucrează acasă și scot din mâinile lor frumuseți și bunătăți, cu talentat și inspirație. De ce? Pentru că este foaaaaarte solicitant să lucrezi de acasă, cu un copil (sau mai mulți) prin preajmă. 😀 Poate fi o provocare deloc ușoară să crești o astfel de afacere, având un buget de promovare limitat (sau inexistent).

Pentru această serie de articole colaborez cu Asociația Work At Home Moms care desfășoară numeroase activități și evenimente frumoase, menite să încurajeze și să sprijine mamele ce doresc să își deschisă și să își dezvolte o afacere proprie, încă din stadiul de idee. Pe grupul WAHM România puteți urmări activitățile derulate de asociație (workshopuri, expoziții, târguri, feedback, promovare etc.) pentru a veni în sprijinul mamelor.

După cum spuneam, în fiecare lună voi alege un domeniu, iar din respectivul domeniul voi alege câteva afaceri despre care să vă povestesc câte ceva (după gusturile mele – de gustibus non est disputandum). Astfel, când veți avea nevoie de un cadou (pentru voi sau pentru alții), poate vă inspiră aceste propuneri. 😉

Tema aleasă pentru luna trecută – CĂRȚILE SENZORIALE. Pentru cine nu știe despre ce este vorba, acestea sunt cărticele textile, ce includ pagini cu diverse materiale și activități, de la unele foarte simple (potrivite bebelușilor) până la altele destul de complexe, ce îi ajută pe copii să înțeleagă lumea din jur.

Și ce poate fi mai deosebit decât o carte senzorială creată special pentru un anumit copil, personalizată în funcție de vârsta sa, de preocupările și pasiunile sale. Iar lucrul la o astfel de carte nu este deloc ușor! Pe lângă tehnică (nu poate fi decât foaaaarte migăloasă activitatea de a tăia fetrul în diverse forme și litere, care de care mai mărunte) implică multă creativitate și originalitate.

 

CĂSUȚA CU POVEȘTI

Alexandra este mama unui pui de aproape 2 ani și se ocupă de realizarea cărților senzoriale de aproximativ un an de zile.

Totul a început când și-a dorit să ofere un cadou deosebit unei persoane speciale și apropiate – ce cadou poate fi mai minunat decât unul realizat cu propriile mâini, cu cele mai frumoase gânduri îndreptate doar spre acea persoana?

I-a plăcut atât de mult să lucreze acea carte încât nu s-a putut opri. În continuare a făcut cărticele pentru fetița ei, apoi pentru apropiați și cunoscuți, în cele din urmă apărând și primele comenzi. S-a îndrăgostit de fetru, de toate câte poate face cu acest material și a continuat să îl tot folosească.

Ar lucra zi de zi la pasiunea ei, cu zâmbetul pe buze, inspirată de prezența micuței ei. Însă timpul nu este de fiecare dată de partea Alexandrei – ca multe alte WAHM cel mai adesea lucrează noaptea, când copila doarme. Pentru realizarea unei cărți senzoriale, Alexandra dedica în jur de 8 ore, în funcție de vârsta copilului și de nevoile acestuia.

Își dorește ca în timp să își transforme această pasiune într-un job căruia să i se poată dedica în totalitate, făcând ceea ce a ajuns să iubească de atâta vreme.

Casuta cu povesti Casuta cu povesti

 

Casuta cu povesti

CĂRȚI SENZORIALE


 

MÂNUȚE DIBACE

Raluca este mama unei fetițe, traducător de profesie și mare iubitoare de handmade, după cum a descoperit în ultimii doi ani.

După nașterea micuței, a început să citească mult despre educația blândă, bazată pe respect, despre încurajarea copilului să înflorească în ritmul propriu, descoperind prin forțele proprii lumea din jur. Astfel a aflat despre activitățile de stimulare senzorială, ajungând la cărțile senzoriale, ce includ diverse exerciții practice și ”cresc” împreună cu copilul.

Timid, a încercat să facă astfel de cărți pentru fetița ei și a descoperit că îi place foarte mult. I-au fost puse la treaba creativitatea, îndemânarea și imaginația, toate acestea ”stârnind-o” să nu se oprească aici. Dorind să ofere astfel de cărți deosebite și altor copii a investit din ce în ce mai mult timp, preocupare, materiale, echipamente, reușind astfel să creeze activități din ce în ce mai complexe, pentru diverse categorii de vârstă.

Acest proiect a completat viața Ralucăi, ajutând-o să se relaxeze într-o lume veselă și colorată, în timp ce oferă bucurii sincere micuților clienți, petrecând mai mult timp acasă, în compania puiului ei. Familia a susținut-o și s-a implicat activ – soțul se ocupă de aspectele tehnice și de aprovizionare, în timp ce fetița o inspiră, îi oferă feedback și îi testează creațiile.

Fiecare carte realizată de Raluca este cât se poate de personalizată, în funcție de vârsta copilului, abilitățile acestuia, preferințele și pasiunile sale. Totul se traduce apoi în muncă aplicată, ce durează între 3 și 10 zile, în funcție de complexitate și numărul de pagini.

Manute dibaceManute dibace

Manute dibace

 

Manute dibace

 


 

MY LOVELY BOOK

Ștefania este mama a doi copii, o fetiță de 6 ani și un băiețel 3,5 ani. Când a trebuit să revină la serviciu la aproape doi ani ai fetiței, a trecut printr-o perioadă foarte dificilă, nefiind pregătită să plece de lângă cea mică (nici micuța nu era pregătită de separarea de mama sa). Atunci a decis să renunțe la job și să i se dedice copilei, fiind oricum și însărcinată cu cel de-al doilea pui.

În aceste momente, ideea de a porni o afacere i-a încolțit în suflet – nu își dorea să mai fie nevoită să plece de acasă, de lângă copiii săi.

Pe când băiețelul ei avea doi ani, Ștefania voia să îi ofere o carte senzorială și a început să caute pe cineva care să îi realizeze una așa cum își dorea. Apoi i-a venit ideea că i-ar putea-o realiza chiar ea! De atunci au început nopțile albe. 🙂

A început să se documenteze – ce materiale îi trebuie, de unde să le cumpere, ce să conțină o astfel de carte etc. Ușor-ușor le-a descoperit pe toate, s-a îndrăgostit de fetru și i-a putut oferi micuțului ei o doză de maximă bucurie când și-a văzut ursulețul preferat pe copertă.

Cu sprijinul soțului, Ștefania a progresat încet și sigur, a exersat și a evoluat, simțindu-se bine că nu mai este doar mamă 24/24. La început a creat cărți pentru copiii apropiaților, ulterior apărând și adevărații clienți. În funcție de numărul de pagini și de complexitatea lor, își dedică 1-3 zile (mă rog, mai mult nopți) pentru a realiza o carte senzorială.

După aproape 1,5 ani, nu se vede făcând altceva – este aproape de copiii săi așa cum a visat, are suportul tuturor celor din familie (cei mici îi dau feedback-urile de care are nevoie) și își dorește să progreseze în continuare, să poată oferi pagini distractive cât mai multor copii.

My lovely book My lovely book My lovely book cărți senzoriale My lovely book cărți senzoriale

 

Sper să vă fie de inspirație aceste propuneri, dacă sunteți în căutare unui cadou deosebit, pentru copiii voștri sau pentru alți copii dragi. Un astfel de cadou personalizat nu poate aduce decât multă bucurie pentru orice micuț și îi poate capta atenția cu diversele activități. 🙂

 

Sursa foto articol: paginile personale ale fiecărei afaceri în parte, cu acordul mamelor implicate

Cauți alte idei de cadouri realizate de WAHM? Poate te interesează și:


 

Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.