Parenting

Mărțișoare făcute acasă, ediția 2018

26/02/2018
mărțișoare făcute acasă

Vine vine priiiimăvaraaaa! Nu-i așa? Nu am zice uitându-ne afară (că eu nu am curaj să scot și nasul – mi-e bine la căldurică)…

Dar calendarul așa zice. Săptămâna aceasta urmează acea zi din an când cuvântul de ordine e “mărțișorul” iar culorile de bază sunt alb-roșu! 🙂

Și în acest an am ales să nu cumpărăm mărțișoare, ci să le facem singuri acasă. Nu ies ele cele mai arătoase (nici anul trecut nu au ieșit), dar sunt realizate cu mult drag și voie bună.

Așadar, cu asta ne-am îndeletnicit weekendul ce tocmai s-a încheiat – am meșterit mărțișoare făcute acasă, cu mânuțe de copil vesel.

mărțișoare făcute acasă

Pentru început, am povestit cu Sebastian ce urmează să se întâmple – se termină iarna (sper), vine primăvara (sper!), am povestit despre anotimpuri (ajutați și de cărți), ne-am uitat pe calendar, am povestit despre tradiția mărțișorului, i-am arătat fotografii de anul trecut etc. Apoi am trecut la fapte. 🙂

Zilele trecute mi-am făcut un drum prin Jumbo și cu ce mai aveam deja pe acasă am pregătit materialele:

 • lipici
 • foarfecă
 • cartonașe (material reciclat de la diverse ambalaje 😀 )
 • culori
 • forme primăvăratice din fetru
 • șnur alb-roșu (am găsit câteva mai grosuțe)

mărțișoare făcute acasă

Pasul 1 – pregătirea bazei. Lui Sebi îi place mult să lucreze cu foarfeca, așa că l-am lăsat să taie cartonașele, pregătind astfel baza pentru mărțișoare. El stăpânește de mult timp ”instrumentul”, exersând cu el și la grădiniță. Cu ajutorul meu a tăiat cartonașele în pătrate, mai mult sau mai puțin uniforme, mai mici sau mai mari.

mărțișoare făcute acasă

Pasul 2 – nota personală. Pentru fiecare cartonaș a ales o culoare cu care să îl înveselească. Hei, de data aceasta nu a pregătit doar mărțișoare albastre! 🙂 (Pe spatele fiecărui cartonaș am scris numele lui, să se știe de la cine vine mărțișorul.)

mărțișoare făcute acasă

Pasul 3 – împrimăvărarea. Pe fiecare cartonaș colorat a lipit un fluturaș, o gărgăriță sau floricele, alegând cu atenție de fiecare dată – mângâindu-și teatral barba sau făcând an-tan-te. 🙂

mărțișoare făcute acasă

Pasul 4 – pregătirea fundiței. Sebi a ținut degețelele răbdător pentru ca eu să leg fundițe din șnururile alb-roșii. Apoi, cu multă atenție, le-a lipit pe cartonașe, completând mărțișorul.

mărțișoare făcute acasă

Gata mărțișoarele! 🙂

Și de data aceasta au ieșit niște mărțișoare ce nu aduc mai deloc cu cele comerciale, însă pentru noi sunt cele mai frumoase (frumusețea stă în ochii și în sufletul privitorului, nu?) Știm că cei care le vor primi vor ști să aprecieze bucuria sinceră și senină cu care au fost realizate.

Sebi sigur va fi încântat să le ofere unul câte unul, tuturor colegilor de la grădiniță și educatoarelor (din nou, nu vom cumpăra mărțișoare speciale pentru ele – sunt sigură că vor fi încântate, știind că micuțul le-a făcut cu gândul la ele).

mărțișoare făcute acasă

Dacă și voi ați ales să vă faceți singuri acasă materialele, să aveți spor la mărțișorit! 🙂

Să vină primăvara!!!

 


 

Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Bostenaru Andreea 26/02/2018 at 14:52

  Foarte frumos!

 • Reply Deliu Simona 26/02/2018 at 15:43

  Bravo! Arata foarte bine

 • Reply Alexa Ivan Bancu 27/02/2018 at 04:34

  Chiar au iesit frumoase! <3

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.