Parenting

Mărțișoarele noastre, ediția 2017 – deloc arătoase, dar făcute cu mult drag!

22/02/2017
martisoare facute cu copii

Pentru că 1 Martie de apropie repejor, am început deja să îi povestesc lui Sebi despre mărțișoare și să ne organizăm activitățile. I-am propus să le facem noi acasă, în familie – bineînțeles că a fost de acord (cu toate că nu pricepea ce urmează).

Am început prin a-i povesti prichindelului ce reprezintă mărțișoarele, mai ales că le vedea la toate tarabele când ieșeam la cumpărături. Am încercat să îi explic cât mai simplu că urmează să se termine anotimpul iarna și va începe anotimpul primăvara (aici ne-am ajutat și de cărțile din colecția ”Anotimpurile” 😉 ). În prima zi de primăvară se oferă mărțișoare celor dragi – mici obiecte însoțite de un fir de ață răsucită, cu roșu și alb. Și cam atât cu explicațiile. 😀

Când am ieșit la cumpărături, l-am implicat pe cel mic în alegerea materialelor simple pe care le-am folosit la crearea mărțișoarelor noastre (nu am plecat cu un plan de acasă – ne-am hotărât la fața locului):

 • hârtie colorată
 • carioci
 • accesorii (și-a ales gărgărițe și floricele)
 • lipici

La un stand de mărțișoare i-am dat lui Sebi câțiva bănuți și și-a cumpărat singur fire alb-roșii – cel mai important element, nu-i așa? Nu vă puteți închipui țănțoșenia cu care a întins banii, a luat plicul cu fire, restul și bonul. 🙂 Era atât de mândru!
martisoare facute cu copii martisoare facute cu copii

Acasă, ne-am așezat la masa de activități, am înșirat toate materialele și ne-am apucat cu entuziasm de mărțișorit:

 • eu am tăiat hârtia colorată în patru (cred că mergea mai bine o hârtie mai grosuță)
 • Sebi a ales câte o hârtiuță colorată și mi-a înmânat-o
 • eu am scris o mică dedicație (”Cu drag, de la Sebi”) pe o parte a hârtiei (cu figura lui Sebi la 2 centimetri de mâna mea, să urmărească tot ce scriu acolo)
 • Sebi și-a ales câte o cariocă pentru fiecare hârtiuță și a desenat ceva (același ”ceva”, cu diverse variațiuni – absolut neinteligibil) pe cealaltă parte a hârtiei
 • împreună cu degetele lui tati am făcut fundițe din ața colorată (am încercat cu degețelele lui Sebi, dar nu prea aveau stare 😛 )
 • am pus fundița de mărțișor lângă desenul lui Sebi
 • am pus un strop de lipici la mijlocul fundiței (mergea un lipici transpartent în locul celui alb)
 • Sebi a ales singur și a pus peste fundiță accesoriul dorit

Și cam atât! 😀

Nu au ieșit mărțișoare frumoase… (Dar frumusețea stă în ochii și în sufletul privitorului. 😉 ) Cu siguranță nu arată deloc comercial… Dacă mă pregăteam mai mult puteam găsi alte variante de materiale și combinații din care să iasă mărțișoare mai arătoase, dar atâta inspirație am avut zilele acestea. 😛

martisoare facute cu copii martisoare facute cu copii

Însă aceste mărțișoare sunt făcute cu atâta drag de mânuțele micuțe, sunt desenate cu atâta concentrare și entuziasm fiecare în parte, sunt aplaudate după fiecare finalizare și așezare în coșuleț… Am lucrat la ele toți trei, ne-am distrat și l-am lăsat pe Sebi să se implice cât mai mult – și a făcut-o cu tot suflețelul lui, cu toată bucuria lui sinceră, cam așa:

Mi-l și imaginez, săptămâna următoare, când le va oferi, cât va fi de mândru. 🙂 Le va oferi colegilor de la grădiniță (inclusiv băiețeilor) și educatoarelor (nu, nu vom cumpăra alte mărțișoare mai speciale, mai arătoase).

Anul trecut nu am avut mare succes cu mărtișoarele – Sebi s-a entuziasmat atât de mult când a văzut foarfeca, încât doar cu aia a vrut să lucreze. Atât. A făcut franjuri toate hârtiuțele pregătite. 😀 Anul viitor poate vom fi mai inspirați și mai bine coordonați. Anul acesta, asta a ieșit. Și suntem mândri de ele!

Dacă și voi ați ales să vă faceți singuri acasă materialele, să aveți spor la mărțișorit! 🙂

Oricum ar fi… să vină primăvara!!!

 


Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.