Recomandari Review-uri Vacanțe

O aventură cu părinți fugiți de acasă – Revelion la Paris

09/01/2019
Revelion la Paris

Ni s-a spus că suntem nebuni.

Ni s-a spus că suntem iresponsabili.

Ni s-a spus că suntem curajoși.

Ni s-a spus că suntem tari.

Ce am făcut de fapt? Am fugit de acasă de Revelion – doar noi, părinții, fără copii. Am fugit la Paris. 😀 Am stat câteva ore și ne-am întors! (De fapt, ăsta se pare că a fost șocul cel mare – am stat câteva ore și ne-am întors!)


De ce Revelion la Paris?

Cândva prin decembrie am aflat că bunicii aveau să vină să stea cu nepoții în noaptea de Revelion. Yey! Doar nu era să stăm și noi cu ei, zău așa… Era ocazia noastră de a petrecere ca oamenii mari, trebuia să profităm!!

Așa că am început să căutăm variante. Doar că ne mai doream și să petrecem… mai altfel… Varianta de mers la un restaurant și de petrecut ca-la-nuntă nu ne-a surâs, oricât de fancy ar fi fost restaurantele. Ne-ar fi plăcut la Therme (mai ales că era la doi pași de casă), însă nu aveau program de Revelion.

De la o idee aruncată în zbor și prinsă cu poftă am început să căutăm zboruri scurte, spre destinații unde am fi putut petrece, fără să plecăm de acasă cu zilele. Cu siguranță ar fi fost o petrecere ”altfel”. 🙂

Cum soțul are lipici la fel și fel de oferte și de ceva vreme profită de ele fără să se mai gândească și răzgândească și să îi pară rău după aia (deh, e balanță adevărată omul – face cinste zodiei), mi-a trimis într-o dimineață asta:

Revelion la Paris - rezervare zbor

”Luăm bilete, iubita?”

”Luăm, iubire!”

Și le-am luat. 😀

E adevărat, ne-am gândit nițel înainte de a transfera banii…

  • Zborul era scurt? Era!
  • Stăteam mult pe acolo? Deloc! O zi și o noapte – decent, nu-i așa?
  • Avem nevoie de bagaje? Ioc! Îndesam în două rucsacuri câteva haine ușoare în plus, dac-o fi fost cazul… Cazare nu ne luam, de multe lucruri nu avem nevoie.
  • Aveam unde petrecere de Revelion? Aveam! Și alte mii de oameni aveau tot unde aveam și noi.
  • Aveam pe unde ne plimba în restul orelor petrecute pe acolo? Aveam! Dacă nici în Paris nu aveam pe unde să umblăm și ce să facem…
  • Prețul era ok? Eraaaaaaa! Heheeee și cum mai era! La restaurantul din sat costa 400 lei / persoană pentru o petrecere-ca-la-nuntă (cu Jean de la Craiova invitat special). 😀
  • Vremea cum se anunța? Grozavăăăă! 10 grade ziua și 6 grade noaptea!
Revelion la Paris - SebaBaby la Turnul Eiffel

O zi plină într-un Paris relaxat

Am mărșăluit kilometri întregi… O zi și o noapte am patrulat, cu puține popasuri – până și mesele le-am lut stând în picioare. Sincer, nu mă așteptam să rezistăm atât de bine, cu toate că ne-am simțit că suntem ruginiți pe la articulații. 😛

Citisem câte ceva despre riscurile privind securitatea pe străzile din Paris. În plus, ne tot trimiteau informații cei care ne știau pe acolo. Toată ziua nu am văzut jandarmi, soldați sau veste galbene. Atmosfera a fost foarte relaxantă și ne-am simțit în siguranță – nici turiști nu erau mulți pe străzi (probabil se odihneau pentru petrecerile nocturne).

După ce am ajuns în oraș de la aeroport am luat cartele pentru mijloacele de transport – a găsit soțul o cartelă bună-bună, 15 euro pentru amândoi pe tot ce înseamnă transport în comun în zonele 1 și 2 timp de 24 de ore. Dacă vă prinde și pe voi un 31 decembrie prin Paris să nu faceți ca noi – de la ora 17:00 transportul în comun avea să fie gratuit peste tot.

Noi am aflat asta la vreo 3 minute după ce am cumpărat de la aparate tichetele. 😀 În plus, nici nu am folosit prea mult transportul în comun… cel mai mult am mers pe jos. Mult!

Revelion la Paris - cafoutis cu zmeură
Revelion la Paris - escargots

Cafenele și restaurante am găsit deschise toată ziua, până târziu în noapte. Ba am găsit și piețe deschide până pe la 20:00 (cu produse multe și proaspeteeeeee). Brutăriile specifice (boulangeries) aveau și seara baghete proaspăt scoase din cuptor – delicioaseeeeee.

Noi am ales să mâncăm la un târg de Crăciun tare drăguț, undeva lângă Louvre. Nu ne-am putut ține departe de maglavasiul cu cartofi și brânzeturi și ceapă și cârnați, de supa de ceapă sau de ciuperci aromate. Bune bune de tot! Desigur, am dat iama și în niște standuri cu ciocolată… 😀

Fără să ne grăbim am trecut să facem cu mâna Academiei Naționale de Muzică, palatului Louvre, catedralei Notre Dame și altor locuri mai mult sau mai puțin faimoase din Paris. Ne-am plimbat fără o țintă anume, urmând o stradă frumos decorată după alta, ghidându-ne după inspirație sau chef. Am savurat multe cafele stând pe terase încălzite, urmărind forfota multiculturală pariziană ce începea să se vadă pe măsură ce se lăsa seara.

Revelion la Paris - chocolat

Revelion la Paris – pe Champs-Élysées, desigur

Frumos mai erau împodobite străzile din centru noaptea! Frumosssssss! Numai bune de patrulat romantic în doi – mai un ținut de mână, mai un pupat, mai un ”mi-e dor de copii, cred că le-ar fi plăcut și lor pe aici”. 🙂

Lumea se aduna încet ușor pe Champs-Élysées, așteptând să înceapă un spectacol cu proiecții de lasere și focuri de artificii. Oamenii se adunau. Și veneau. Și se adunau. Și curgeau. Muuuultă lume a mai fost. 🙂 Din toată lumea asta mare. ”Ce bine că nu sunt și copiii cu noi! Prea multă lume pentru ei!”

Forțele de ordine se pregătiseră deja mult mai bine – erau jandarmi peste tot, bine echipați și pregătiți să intervină la nevoie. Magazinele selecte din zonă se pregăteau de asemenea – își puneau paravane din lemn peste geamurile imense. 😀 (Știau ei ce știau… or fi fost pățiți…)

La intrarea pe Champs-Élysées erau formate cordoane de securitate și toată lumea era verificată bine (inclusiv cu scormonit în genți). Așa am rămas repejor fără o sticlă miiiică de șampanie și fără o cutie cu bere… Deci, urma să petrecem fără alcool.

Revelion la Paris - turnul Eiffel

Spectacolul a început la ora stabilită (23:20) și mi-a plăcut că oricât de multă lume era pe acolo tot aveam loc să ne învârtim în loc – stăteam chiar confortabil, vedeam bine atât în față cât și pe panourile instalate din loc în loc. Lumea era încântată de show – proiecții de laser, muzică ambientală și focuri de artificii. Noi? Meeeh…

Proiecțiile cu lasere? Slăbuțe… Au fost muuuuult mai tari pe Casa Poporului de la noi!

Artificiile? Fix 3 minute fâsâite! Heheeee… pe când eram noi tineri erau niște focuri de artificii uimitoare prin Focșani… de câteva ori pe an…

Asta este, așa or petrece francezii public – mai domol.

Mai departe, ce mai puteau face doi părinți fugiți de Revelion la Paris? Păi… cam ce au făcut și ziua. 😀 Cazare nu ne-am luat. Masă fancy la vreun restaurant nu ne-am luat. Așa că am pornit din nou la plimbat.

Special am lăsat vizita pe la Moulin Rouge pentru orele nopții – toată zona era frumos luminată și extrem de activă, cum ne și așteptam de altfel. Nu am avut probleme să găsim cafenele în care să ne mai odihnim oasele și să ne pocnească febra musculară când dădeam să ne ridicăm.

Da, oboseala ne-a cam ajuns înspre dimineață – nu am mai fost în stare să urcăm la Sacre Coeur. Știam că de sus am fi avut o priveliște panoramică asupra Parisului nocturn… dar nu am mai putut. 😀

Revelion la Paris - SebaBaby la Moulin Rouge

Encore une fois? Desigur, dar în altă parte!

Pentru noi a fost o experiență foarte interesantă, cu oboseala la care ne așteptam, cu relaxarea creierului de care aveam nevoie, cu starea de bine că poți să cotești oricând pe o străduță ce ți se pare interesantă – doar pentru că poți și îți place. A fost o aventură la care nu mulți s-ar încumeta.

Iar pentru această aventură am plătit puțiiiiin! Cum ziceam, Jean de la Craiova la restaurantul din sat costa 400 de lei / persoană. 😀 Nu cred că am depășit 1.000 de lei (cu zborul inclus) și ne-am făcut acolo toate poftele și am și risipit vreo 20 de euro!!

Parisul are o energie și o dinamică aparte, pe care nu le-am mai întâlnit în alte orașe vizitate. Acum, poate mai mult decât în alte perioade, am avut ocazia să vedem de aproape multiculturalitatea și diversitatea – oameni veniți din toate colțurile lumii pentru a petrecere un Revelion la Paris.

Iar asta nu este neapărat de bine… Erau și fel și fel de grupuri de oameni, unii mai ”veseli” decât alții, unii mai ”sensibili” decât alții… Din fericire am dat doar peste indivizi guralivi, fără să fie violenți între ei. (Dar pentru orice eventualitate, noaptea am mers doar prin zone bine luminate, ocolind de la distanță grupurile de petrecăreți ambulanți.)

Revelion la Paris - SebaBaby

Ne-am bucurat că am avut această aventură fără copii. Da, ne-a fost dor de ei. Da, ne-am gândit adesea că le-ar fi plăcut și lor. Dar ar fi fost prea mult pentru ei. Și sincer, nu era o ieșire pentru ei – ca timp, ca ritm, ca obiective.

Am mai face asta și altă dată dacă s-ar mai alinia așa bine planetele? O, daaaaa! Dar în altă destinație. O destinație unde momentul trecerii dintre ani să dureze mai mult de 3 minute. 😀

Și? Voi cum ați petrecut de Revelion? V-ați încumeta la așa o aventură?


Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări aventurile pe pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter. 😉 Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.