Diversificare Rețete

OMLETĂ CU RICOTTA ȘI CEAPĂ

24/09/2015

În weekendurile când mai stăm și noi pe acasă (nu foarte des…) ne delectăm dimineața cu câte o omletă. Arunc un ochi în frigier, văd ce am la dispoziție (pe lângă ouă, bineînțeles) și le amestec – trebuie să iasă ceva bun, nu?

Și pentru că omletele se fac atât de repede (în maxim 15 minute stăm la masă), mai trișez și le mai pregătesc și seara, când ajungem acasă obosiți după muncă și grădiniță (de fapt, eu obosită, el nu).

Așadar, vă propun o rețetă de omletă foarte gustoasă, ușor de făcut și rapid de mâncat:

3 ouă

o ceapă mică (roșie, de apă)

3 linguri ricotta

2 linguri ulei de măsline

o linguriță ierburi de Provence

sare

dragoste (fără măsură)

Le-am aruncat pe toate în chopper și le-am amestecat – cu ajutorul puiului, care are o placere deosebită în a ține (foarte serios și implicat) de borcănel cât țin eu apăsat butonul 🙂

Am pus amestecul într-o tigaie antiaderentă încinsă bine și am întors plăcințica dupa câteva minute. Cât era încă în tigaie am feliat omleta (îi este mai ușor prichindelului să apuce bucățile cu furculița și, în plus, se răcește mai repede).

La masă, Sebi nu avea mâini suficiente să baloteze – cu o mănâ băga cu furculița, cu cealaltă mână îndesa pumnul până la cot 🙂 Până când… a venit tati și a scos slănina pe masă… prichi nici nu s-a mai uitat la bunătatea de omletă delicioasă! Slăninăăăăăăă!!!

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.