Diversificare Rețete

OREZ CU LAPTE – rețeta mea perfectă

21/06/2017
OREZ CU LAPTE - rețeta mea perfectă

Nu știu alții cum sunt, dar mie nu mi-a ieșit reușit niciodată orezul cu lapte perfect… Ba reușeam să îl fac prea uscat, ba prea puțin fiert, ba prea zemos, ba… Asta până de curând. 😀

Cum am acasă un mic maaaare fan orez (sub orice formă că deh, e în creștere și organismul ”cere” carbohidrați 😛 ), am tot încercat diverse variante până am găsit combinația ideală pentru gusturile noastre.

Așadar, cam o dată pe săptămână pregătesc următoarele:

 • 400 ml apă
 • 200 g orez
 • 600 ml lapte
 • unt
 • condimente/fructe
 • dragoste (fără măsură)

Pun la fiert apa iar când clocotește adaug orezul, amestecând ușor. Pun un capac, dau focul la minim și îl las cam 10 minute, amestecând din când în când, până se absoarbe apa în orez.

Adaug laptele cald (de cele mai multe ori e proaspăt fiert, așa că e fierbinte oricum 🙂 ), amestec ușor și pun iarăși capacul. Din când în când mai amestec și îl las să fiarbă acolo, la foc mic-mic. (La foc mic și amestecând ușor am reușit în sfârșit să nu mai lipesc mâncarea de ceaun, preferatul meu pentru acest preparat.)

După aprox. 30 de minute, când nu mai este mult lapte peste orez, sting focul și adaug puțin (sau mai mult :P) unt și ce pofte/inspirații am atunci: scorțișoară, nucșoară, coajă de lămâie/portocală, vanilie, o banană pisată, magiun etc. Las să se amestece toate aromele, cu capacul pus. În scurt timp se absoarbe și restul de lapte, însă bunătatea rămâne suficient de zemoasă.

După ce se răcește cât de cât (nu prea mult că nu are răbdare prichindelul fericit) dăm iama.

E adevărat că pregătirea durează ceva mai mult decât varianta pe care o mai fac la multicooker (de lângă care pot pleca liniștită :P), însă aș zice că iese mai gustos așa.

 

Enjoy!

 


Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Diana Elena Radu 21/06/2017 at 15:53

  Salvat!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.