Diversificare Rețete

PASTE pentru copii sclifosiți

22/06/2018
paste pentru copii

Sebi este un maaaaaare iubitor de paste! Și încă nu am întâlnit copilul mai măricel pentru care pastele să nu fie un succes garantat (sau pâinea, sau covrigii, sau orezul), pentru că… carbohidrați. 🙂 Organismul celor mici îl cere pentru a susține ritmul alert de creștere și nevoia de energie debordantă.

Prea multe paste, prea des, clar nu sunt ok. Dacă ar fi să îi ofer lui Sebi de fiecare dată când îmi cere… doar asta ar avea în meniu. Cu sos roșu sau sos alb, cu carne sau simple de tot, fierte și-atât. (Acum e și încântare maaaare că îl las să le fiarbă singur. 🙂 )

Dar desigur că uneori îi fac poftele. Și eu sunt mare fan al pastelor. 🙂 Mai ales când nu am chef sau timp să pregătesc altceva, arunc rapid paste la fiert și încropesc un sos – masa-i gata! Soțului nu-i plac în mod particular, dar asta e – acceptă atunci când i le așez pe masă, dacă îi este foame. Iar Anastasia e la etapa în care bagă în gură orice i-aș oferi.

Pentru că în general Sebi e un sclifosit când vine vorba de alimentație (remember AICI?), eu mă strofoc să i le fac cât mai bogate și în alte categorii alimentare. Chiar dacă la final el alege cu atenție doar pastele, mă consolează și gândul că sunt unse cu un ulei sau că au atins un dovlecel, acolo…

 

Recent am pregătit o rețetă care mie mi-a plăcut foarte tare! Aș repeta-o fără nicio ezitare și aș tot balota, mai ales că este destul de flexibilă la ”dotările” găsite din frigider:

150 g paste

2 linguri ulei de măsline

3 cuburi zeamă de oase

un dovlecel (am avut un zucchini)

un morcov mic

o ceapă roșie

2 ardei colorați (am avut din aceia micuți de tot, roșu și galben)

2 ouă

smântână (eu am folosit din cea specială pentru gătit)

condimente (musai oregano și busuioc)

parmezan

dragoste (fără măsură)

 

Așadar, la capitolul legume puteți adăuga orice vă place și orice aveți la îndemână. 😉

Pastele le-am fiert în mod obișnuit, în apă clocotită, respectând indicația de pe cutie. La final nu le-am scos la scurs.

În timp ce fierbeau pastele am pus într-o tigaie mare uleiul de măsline și legumele tăiate mărunțel (eu am fost grăbită, așa că le-am aruncat în chopper :D), și când au început să sfârâie și să miroasă frumos am adăugat cuburile înghețate de zeamă de oase.

Separat am bătut bine de tot ouăle cu smântâna, așteptând momentul potrivit să adaug sosul alb.

Sincronizarea de timp a fost perfectă – când au terminat de fiert pastele s-au înmuiat numai bine și legumele. Așa că am transferat pastele peste legume, fără să le scurg de apa în care au fiert. (Am și păstrat din apă, să mai adaug dacă simțeam nevoia.) Am amestecat bine toate bunătățile colorate și am mai adăugat condimentele și sosul. Am învârtit totul pe acolo până s-a gătit și oul (maxim 5 minute, aș zice) și am așezat delicioșenia în farfurii, acoperind cu un strat generos de parmezan (am unul bun bun de tot, adus direct din Italia).

 

Acum, deznodământul sclifosiților:

Soțul – a luat de două ori și s-a strâmbat, împingând delicat farfuria și concentrându-se la bere. A știut unde-i frigiderul să își facă o salată mai târziu.

Sebi – a balotat jumătate de porție în grabă, comentând (”dar mie nu îmi place cu ceapă”, ”dar mie nu îmi place cu dovlecel” etc., dar le-a mâncat pe toate, că erau lipite cu sos și nu le putea da deoparte), grăbindu-se să se întoarcă la un chestie cu care se juca; a mâncat și cealaltă jumătate după ce l-am șantajat nițel.

Anastasia – a mâncat tot cât i-am pus în față (adică destul de puțin, că nu începuse de mult diversificarea) și ar fi ros și farfuria.

Eu – am mâncat tot și m-am lins pe degete de cât de gustos a putut să iasă; apoi am mâncat și porția soțului.

Hmmm… să mai fac și altă dată?

 

Enjoy!

 


 

Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter. 😉 Enjoy!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.