Diversificare Rețete

PATE CU CIUPERCI

07/07/2016
Pate cu ciuperci

Mie îmi plac foarte mult ciupercile. Lui prichi îi plac când și când. Soțului îi plac… mai niciodată (bine, îi plac rareori, prăjite… singur și le face, singur și le mănâncă). Așadar nu luăm foarte des ciuperci, nu le gătesc prea des, că nu am cu și pentru cine.

Zilele trecute am luat un mănunchi de ciuperci pleurotus pentru că mi-au făcut poftă cu mirosul emanat în jurul lor. Le-am imaginat într-un sos cu smântână… L-am imaginat și pe prichi mâncându-le (la soț e mai bine să nu sper)…

Iar pentru a crește șansele de reușită prin gătirea lor, m-am gândit să mai fac încă un preparat – pate de ciuperci, ușor de pus pe pâine (că tot e Sebi într-o fază în care tot cere pâine cu unt). Așadar, am pregătit:

un mănunchi de ciuperci pleurotus, parfumate

o ceapă

doi ardei grași, mici și colorați

un cățel de usturoi

ulei de măsline

zeamă din supă de pui

un pumn de migdale

condimente (piper, boia, cimbru, pătrunjel)

dragoste (fără măsură)

Am pus într-o tigaie uleiul de măsline, ceapa și ardeii tăiați mărunt, ciupercile tăiate cuburi și condimentele. După ce s-au înmuiat toate puțin, am adăugat două cuburi de gheață – zeamă din supa de pui (le țin la congelator, scot doar când/cât am nevoie), și am lăsat cam 20 de minute, amestecând din când în când. Când au fost gata, le-am lăsat puțin să se răcească.

Între timp, am pus în altă tigaie migdalele și le-am tot întors cam 5-7 minute, până s-au rumenite frumos. După ce s-au răcit puțin, le-am mărunțit la chopper.

Tot în chopper (cred că mergea și cu mixerul vertical, însă am vrut să se simtă între dinți bucățelele) am adăugat, peste migdale, usturoiul și ciupercile. Am apăsat pe buton cu ajutorul lui prichi până a ajuns la mărunțirea dorită.

Am făcut la tigaie câteva felii de pâine stropite cu ulei de măsline delicios (din Thassos) și am întins un strat generos din pateul de ciuperci. A ieșit atât de buuuuun – aromat, parfumat, bine condimentat, cu pâinea crocantă! Merge mâncat foarte bine și cu lingurița. 😉

Soțul – a gustat (măcat atât) și a zis că nu-i de el, că nu are carne și nu a mai mâncat până acum, așa că nu are cum să îi placă. Mno, mă așteptam la asta.

Sebi a gustat cu lingurița direct din chopper și… am atât. E într-o perioadă în care cere ”cane” tot timpul și, cum pateul nu avea carne, trebuia să mă aștept.

Așadar, am savurat singură tot ce am pregătit. 🙂 Yey! More for me!Pate cu ciuperci

 

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.