Diversificare Rețete

POPOVERS CU AROME MEDITERANEENE

17/06/2016
Popovers

Popovers = un soi de brioșe (care nu sunt chiar brioșe) din trei ingrediente simple: făină, lapte și ouă. Ies niște treburi bine crescute, super-ușoare, destul de găurite la interior (găuri ce pot fi umplute cu diverse bunătăți, după preferințe).

Lui Sebi îi plac popoverșii (mda, ăsta e pluralul care îmi iese) dulci, sărați, umpluți sau simpli. Adica îi plac oricum. Dimensiunea este ideală pentru mânuțele mici și pofticioase.

Fericirea este și mai mare când micuțul participă activ la amestecarea ingredientelor și urmărește la ușa cuptorului cum cresc în tavă. 🙂 După ce o scot, cu greu îl stăpânesc să nu dea iama în bunătăți înainte de a se răci puțin.

În una din serie trecute mă învârteam iasăși prin bucătărie neștiind ce să gătesc rapid rapid și bun (să nu spun că aveam un chef să gătesc… nimic). Am cercetat să văd ce aveam la îndemână și mi-a venit ideea:

o cană cu făină

trei ouă

o cană cu lapte

o lingură cu măsline

două linguri telemea de capră

două linguri cu ulei măsline

parmezan

busuioc

dragoste (fără măsură)

Am băgat la chopper măslinele și telemeaua (din aceea bună, cu gust de Grecia) și le-am mărunțit bine. Am adăugat și celelalte ingrediente și le-am amestecat bine (tot în chopper, că e bun la toate), cu ajutorul lui Sebi care apăsa pe buton. 🙂

Ah, ce arome aveam în bucătărie… Uleiul de măsline emana un miros discret – avem un ulei buuuuuun de tot, adus din Grecia, bun bun și de mâncat simplu cu pâine. 🙂 Busuiocul, chiar dacă am folosit condiment uscat, completa atât de bine această rețetă… Măslinele kalamata mărunte (am găsit unele foarte puțin sărate) tot dispăreau, când în gura mea, când în a lui prichi (chiar dacă gustul nu era chiar cel din insulele vizitate). 😀

În timpul acesta, Sebi a tot băut din gustosul lapte, delicios și cu aromă de capră (pe bune că eu simt aroma…), pe care îl aveam prin frigider. Micuțul cred că era deja sătul când am terminat de amestecat ingredientele. 🙂

Amestecul l-am pus în forma de brioșe – am umplut puțin peste jumătate și am ras parmezan (gras și gustos, adus din Italia). Am dat la cuptorul încălzit pentru aprox. 25 de minute. Le-am urmărit împreună cu admirație cum cresc, se umflă și se rumenesc.

După ce le-am scos, le-am lăsat să se odihnească puțin. Pentru că am pus câteva ingrediente mai ”grele”, s-au mai lăsat (dar nu foarte mult) și nu au ieșit cu goluri foarte mari.

Au ieșit gustoase, cu arome de brânzeturi și măsline, ideale de mâncat și în mers (adică în mașină). Cred că mai fac diseară o tavă, să avem și pentru plimbările din weekend. 🙂

 

 

Enjoy!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Deliu Simona 17/06/2016 at 18:35

    Am vazut ca nu ai pus praf de copt. Cresc?

  • Reply SebaBaby 17/06/2016 at 18:51

    O daaaa 🙂 Cresc foarte bine.

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.