Cărţi Colaborări Concursuri

Povești pentru pitici – 3 cărți Usborne și un CONCURS

25/06/2018
Povești pentru pitici

Vouă vă plac cărțile de la Usborne?

Eu le-am descoperit după ce a mai crescut Sebastian și am început să petrec mai mult timp pe Facebook, acordând atenție și altor subiecte în afară de alăptare. (Pentru că înainte de a naște nu eram activă online. Deloc.) Cum cărțile cu povești pentru pitici nu mă interesau prea mult, nici nu le-am căutat. Dar cumva acestea m-au găsit pe mine. 🙂

Nu știu dacă ”fenomenul Usborne” era atât de răspândit acum 3-4 ani sau doar nu l-am întâlnit eu. Însă mă bucur sincer că astăzi am în biblioteca lui Sebi multe cărți frumoase de la această editură.

 

Despre Usborne

Nu știți de Usborne încă?

Usborne este o editură din Marea Britanie cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul educației. Calitatea acestor cărți este la un nivel ridicat, cartonul este rezistent, paginile plastifiate sunt foarte bune, clapetele nu cedează deloc ușor.

Toate materialele sunt în engleză și le permit copiilor să aibă acces la informații interesante într-un mod distractiv și interactiv. În gama oferită de Usborne se găsesc cărți cu clapele, de tipul scrie și șterge, cărți cu sunete sau pentru pictat cu degetele, de căutare sau cu origami etc. Se mai găsesc aici și cărți ”magice” unde copiii pot picta cu apă, au incluse trasee pe care se pot plimba mașinuțe/trenulețe/gărgărițe sau sunt din cele senzoriale pentru bebeluși.

Preferatele mele sunt cărțile cu flaps-uri. Și cele cu whipe&clean. Și cele de căutare.

Preferatele lui Sebi? Toate! 🙂 Copilul ăsta apreciază fiecare carte în parte și se bucură chiar dacă este pentru bebeluși! Este atâââât de grijuliu cu cărțile încât nu a stricat vreuna până acum, nu a rupt vreo pagină, nu a rămas cu vreo clapetă în mână! (Și are 4,5 ani, da? 🙂 )

 

Despre ”Povești pentru pitici”

Ce au în comun un psiholog, un contabil și un inginer? Ei bineee…… IT-ul. 😀 Așa s-au cunoscut Andra, Corina și Georgiana, ajungând să lucreze împreună în acest domeniu. Anii au trecut și au devenit prietene foarte bune, apoi au devenit mame.

Acestea au patru copii minunați, cu care și-au dorit să petreacă alături cât mai mult timp de calitate. Astfel, într-o duminică de martie când savurau împreună o cafea, au hotărât să se asocieze și să pornească la drum o colaborare cu cărțile Usborne – Povești pentru pitici. (A doua zi au și avut prima comandă. 🙂 ) Însă și-au dorit să construiască ceva mai mult decât o simplă rețea de distribuție.

Prin intermediul paginii de Facebook le puteți urmări activitatea, care nu se limitează doar la orizontul cărților. Ele promovează în general produse de calitate – mâncare sănătoasă, mișcare, jucării handmade și activități interesante ce le dezvoltă celor mici diverse abilități. Adesea organizează și concursuri frumoase pentru cei mici. 😉

De asemenea, ies mult și în offline, organizând evenimente pentru părinții din Cernavodă și mergând să le prezinte copiilor cărți la grădinițe. Își doresc să îi împrietenească pe cei mici cu lumea frumoasă a cărților și să creeze în jurul lor o comunitate de părinți ce rezonează cu principiile unui stil de viață cât mai sănătos. Aduc oamenii împreună, socializează și se relaxează, copiii se joacă, se bucură de gustări handmade, răsfoiesc cărți și se simt bine.

 

3 cărți

What makes it rain?

De unde vine ploaia? Cât de fierbinte este soarele? De unde vine vântul? Cum se formează un curcubeu? Ce e cu tunetele și fulgerele? De ce ninge?

Copiii de peste 3 ani (sau mai micuți) pot afla răspunsuri la acest întrebări în paginile gros cartonate ale acestei cărți, plină de clapete care să le stârnească celor mici curiozitatea. 😉

Povești pentru pitici

Povești pentru pitici

 

Peep inside – Night time

Cartea este dedicată copiilor peste 3 ani (poate chiar mai mici) și prezintă în 14 pagini cartonate gros ce se întâmplă noaptea într-un oraș, cum unii dorm și alții sunt plini de energie.

Cei mici găsesc aici multe clapete de ridicat și găurele prin care să tragă cu ochiul, ce le dezvăluie informații scurte dar pe înțelesul lor legat de ce se petrece într-un tren, într-o baltă sau în spatele ferestrelor unui bloc.

Povești pentru pitici

Povești pentru pitici

 

Whipe&Clean – Farm activities

Cartea aceasta este potrivită copiilor de peste 4 ani, ce încep ușor să descopere tainele scrisului. Cu o cariocă specială inclusă, cei mici pot face diverse exerciții, după care pot șterge rapid cu un șervețel, apoi să le facă din nou. Paginile rezistă. 🙂

În cele 22 de pagini copiii găsesc multe activități interesante, de la unirea punctelor pentru a scoate la iveală un desen, la rezolvarea unui labirint, căutarea de diferențe sau asemănări ș.a. În plus, cei mici mai află cuvinte noi în engleză. 😉

Povești pentru pitici

Povești pentru pitici

 

CONCURS

Dacă și vouă vă plac aceste cărți de la Usborne, împreună cu fetele de la Povești pentru pitici v-am pregătit un concurs!

Puteți primi una din cărțile prezentate în acest material – Sebastian este cel care va alege ce carte vom oferi cadou.

Ce trebuie să faceți? Vă invit pe Facebook! Găsiți AICI toate detaliile. 😉

 


 

Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter. 😉 Enjoy!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.