Evenimente Recomandari

Premieră Disney Junior – Mickey și Piloții de curse

19/04/2017
Mickey și Piloții de curse

Dap, Sebi se uită la televizor. 😀 Are peste 3 ani, a început destul de recent și nu ”abuzează” de ecrane (trambulina, mâța și baloanele de săpun încă primează în lista lui de activități vesele). Însă voi povesti cu altă ocazie despre abordarea noastră privind tehnologia.

Cu toate că până acum nu a avut foarte mult contact cu filmele de desene animate, Sebi cunoaște multe dintre personajele populare printre cei mici: trenulețul Thomas și prietenii lui, ștrumpfii, prințesa Barbie (și ce dacă e băiat?), Bugs Bunny, garda felină și, bineînțeles, Mickey și Minnie Mouse.

Îi știe de prin cărțile citite, din puzzle-urile pe care le face și se bucură atunci când îi vede și în alte părți (singur și-a ales chiloți cu Spiderman și cu trenulețul Thomas). Multe dintre aceste personaje colorate mi-au bucurat și mie copilăria, după ce au apărut televizoarele mai colorate și programele non-comuniste. 😀 Și mă bucur că au rezistat atâta timp (chiar dacă prefer în continuare vocile originale, nu pe cele traduse în română).

Primul contact al lui prichi cu Mickey Mouse a avut loc într-un parc – saluta copiii și bătea palma cu ei. Micuțul nu s-a speriat și s-a dus curajos sa bată palma – era într-o perioadă când făcea asta foaaaaarte mult. I-am explicat că de fapt este un om într-un costum și a mers încrezător, de mână cu mine. Mai târziu l-a reîntâlnit pe Mickey Mouse ca animator la o petrecere – l-a recunoscut imediat, chiar dacă avea costumația ușor diferită față de cea a celui din parc (urechile l-au dat de gol). 🙂 Mai mult, la petrecere a remarcat-o și pe Minnie Mouse, care pare să fi devenit preferata lui Sebi.

Chiar dacă momentan nu îi cunoaște pe toți prietenii lui Mickey Mouse, prichi va avea ocazia să afle cine sunt Donald și Daisy, Goofy și Pluto. Pentru că Disney Junior face parte din lista suuuuper scurtă a canalelor TV la care Sebi privește desene animate, începând de sâmbătă, 22 aprilie, ora 10:30, le va putea urmări aventurile în calitate de șoferi năzdrăvani (yeyyyyy, mașinuțeeeee) – Mickey și Piloții de curse. 🙂

Fiecare dintre personaje va conduce câte o mașinuță personalizată și ciudată (bolidul hip-hop-țuști, turbo cada sau trăznetul roz) și vor merge în diverse locații de pe glob pentru a se întrece (fără a trișa!), explorând țările, culturile și tradițiile acestora. (Iată o bună ocazie pentru a ține la îndemână și un glob pământesc sau un atlas cu hărți! 😉 ).

Foarte important (pentru noi) – nu îl lăsăm pe Sebi să se uite singur la desene animate. Îi ținem companie și povestim (fie în timpul filmului, fie după ce se termină) despre ce se întâmplă acolo, despre faptul că ce vede pe ecran nu este realitate, ci ficțiune. Nu am dori ca cel mic să se aștepte să vadă pe stradă căluți zburători sau șoricei-șoferi. 🙂

Așa că vorbim mult. Încercăm să identificăm faptele (mai bune sau mai puțin bune) ale personajelor, cum ar fi trebuit să acționeze, cum crede că s-au simțit cei implicați etc. Umor, prietenie, lucru în echipă, fairplay – acestea ar fi principalele teme pe care cei mici le vor regăsi în noua serie animată despre care vă povestesc.

Așadar, sâmbătă la 10:30 Sebi va fi în fața televizorului, amuzându-se împreună cu tati. (Eu deja am marcat de ceva vreme în calendar evenimentul Digital Parents Talks, așa că voi fugi de acasă. :D) Dacă aveți copii mai măricei, iată o idee de activitate pentru începutul de weekend – Mickey și Piloții de curse. Have fun!


Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.