Parenting

Prima experiență a lui Sebi la cinema

23/08/2017
Prima experiență cinema

Zilele trecute Sebastian (3a8l) a avut parte de prima sa experiență la cinema – film adevărat (bine, animație), de la cap la coadă, în sală mare și întunecată, cu sonor taaaare, popcorn și tot tacâmul. Mai ales cu popcorn.

Am profitat de o zi liberă din cursul săptămânii când ne-am propus să o petrecem integral împreună, de dimineață până seara, spre încântarea maximă a prichindelului (și a noastră, să fim sinceri). Una din activitățile propuse a fost să încercăm pentru prima dată un film la cinematograf.

Sebi a mai fost la cinematograf, dar nu a chiar the real thing. M-a însoțit la un eveniment ce a inclus și proiectarea câtorva episoade de desene animate într-o sală de cinema. Însă acestea au fost scurtuțe, lumina din sală a rămas aprinsă iar sonorul a fost micșorat astfel încât să nu îi deranjeze pe cei mici. (Și nu țin minte să fi fost popcorn.) De plăcut i-a plăcut, bineînțeles. 🙂

Acum, am zis să încercăm și experiența full.

 

Primul pas – ce film?

A fost o provocare a fost să găsesc niște desene animate drăguțe, ce rulează în plină zi, să fie 2D (nu cred că stătea acum cu ochelari să priceapă ceva din 3D) și să fie dublat… Se pare că am avut cam multe condiții… În ditamai capitala am găsit fix UN film care să îndeplinească toate condițiile!!! Unul și-atât! În rest, ba erau 3D, ba erau niște ciudățenii de animații dubioase… Anyway, ne-am bucurat că am găsit unul – bun și ăla. 🙂

Am avut noroc să găsim niște desene animate cu Fulger McQueen (nu vreți să știți cum îi iese numele din gura prichindelului 😀 ), personaj care îi este tare drag și pe care îl cunoaște că îl are pe periuța de dinți – în altă parte nu a avut ocazia să îl vadă (din câte știu eu, dar am o reținere… mi-am dat seama că nu le mai știu pe toate…).

 

Pasul doi – bilete și crănțănele

Ne-am așezat toți trei la o coadă surprinzător de mare pentru o oră de prânz, pentru o zi din cursul săptămânii (apoi ne-am amintit că e Sf. Maria și mulți au ieșit să piardă vremea prin mall). I-am dat lui Sebi banii să cumpere biletele și când am văzut că distracția costă doar 35 de lei pentru toți ne-am zis că dacă nu va dori să stea nu va fi o pagubă prea mare. 😛

Am luat locurile de pe ultimul rând, fix în dreptul culoarului, astfel încât micuțul să vadă tot ecranul. Altfel ar fi stat cu nasul în scaunele din față pentru că… e mic. Acum, nici sala nu era foarte mare, așa că strategia de așezare a fost numai bună.

Nu puteam intra la film fără crănțănele, nu-i așa? Acum, ce să îi luăm micuțului? (Pentru noi, cei mari, știam ce vrem. Iar prichi este învățat că dacă îi spunem că  nu este pentru copii nu cere decât să miroasă… Yep, noi suntem ăia de putem mânca chipsuri în fața copilului fără să îi dăm și lui. Că nu o facem, e altceva. Dar putem. :D)

I-am luat cea mai mică pungă de popcon (care mi se părea imensă pentru el), fără sare (suplimentară). Și apă. That’s it. A fost atââââât de fericit cu popcornul că nu îi mai trebuia altceva.

Prima experiență cinema

 

Pasul trei – pregătirea înaintea filmului

Înainte de a intra în sală i-am explicat micuțului că va fi întuneric. Nu îi este frică de întuneric atunci când se culcă seara (nu are nevoie de lumină de veghe), însă acum era altceva… L-am asigurat că vom fi mereu cu el și dacă se sperie să ne spună.

I-am explicat să sonorul va fi tare. Mult mai tare decât este el obișnuit. Știu că nu îi plac zgomotele puternice și își pune mânuțele la urechi. Iar dacă se sperie să ne spună.

Am intrat eu prima în sală iar el a rămas afară cu tati, așteptând să treacă reclamele și trailerele celorlaltor filme – nu știam la ce să mă aștept și am zis să nu riscăm (sau să îl plictisim înainte de a începe filmul pentru care am venit).

 

Pasul patru – the movie

Băieții au intrat în sală chiar când a început filmul, Sebi s-a instalat suuuuper confortabil în scaunul prea mare pentru dimensiunile lui reduse și… a dat iama-n popcorn. 😀

Nu s-a speriat de întuneric. Nu s-a speriat nici de volumul puternic. A urmărit cu interes desenele animate, rânjind când îi apărea personajul preferat (și singurul cunoscut). Ne mai povestea din când în când ce se întâmpla pe acolo – însă nu era multă lume în sală, l-am lăsat să vorbească (încet) după ce m-am asigurat că nu deranjează pe nimeni.

Spre final (ultimele 10-15 minute) a cam început să se plictisească (terminase si popcornul), voia să călărească scările puțin luminate. Însă a rezistat micuțul.

 

Așadar, pentru noi, prima experiență a lui Sebi la cinematograf a fost un succes. 🙂 I-a plăcut mult, ne-a tot explicat ce a văzut acolo, seara am povestit despre aventurile lui Fulger McQueen. Iar a doua zi… nu voia să mai meargă la grădiniță, să mai petrecem încă o zi împreună.

 

Vom mai avea de așteptat până vom încerca un film 3D / 4D (hihi, cu zguduieli), dar la un 2D sigur vom mai ajunge! (Încă mă gândesc dacă-i musai să fie dublat sau ar merge și unul subtitrat…)

 

Sursa fotopixabay.com

Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy! 

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Evelyn Shidolo 23/08/2017 at 12:13

    Abia astept sa mai creasca “putin” draguta mea!

  • Reply Petcu Valentina 23/08/2017 at 21:38

    Si noi am avut prima experiență acum 2 săptămâni la 2 D (3 ani, 3 luni). Am dat mult pe 2 bilete: 44 lei. Mi.am zis in gând ca, daca nu ii place, leșin. In loc de floricele am avut un baton cu cereale pe care i l.am dat pe la sfârșitul filmului. Mie nu mi.a plăcut deloc, as fi ieșit după 10 min. Sonorul m.a deranjat cel mai mult. Ea zice ca i.a plăcut, i.am pus întrebări din film si e clar ca a urmărit cu atenție. In timpul filmului ii mai explicam ce e cu personajul negativ. O sa mai încercam si noi, dar nu prea curând.

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.