Review-uri Vacanțe

Cauți un restaurant pe Valea Prahovei? Să fie și child friendly?

29/01/2018
restaurant pe Valea Prahovei

Am zis că anul ăsta nu vrem să stăm pe-acasă? Am zis! Așa că iarăși am plecat, în a doua mini-excursie pentru anul acesta, ceva mai aproape – pe Valea Prahovei… că nu e departe și soțul voia puțin de tot să schieze (după ce m-a amăgit cu un city break…). (Hint – nu mergeți în weekend dacă aveți și opțiunea de a fugi două zile în cursul săptămânii! 😉 )

În cele (aproape) trei zile petrecute acolo, ne-am găsit amândoi cu telefoanele în mână înainte de prânz și înainte de cină, căutând rapid locuri bune de luat masa cu cei mici. Tare pretențioși nu suntem, dar bineînțeles că voiam să ne simțim bine, cât de relaxați ne permit un prichindel năzdrăvan de + 4 ani și o bubulină de nici 3 luni.

Las aici câteva impresii scurte cu experiențele avute la diversele restaurante la care am ajuns în ultimele zile. 😉

 

LA CASCADE – Sinaia

Adresa – str. Theodor Aman, nr. 16 (puteți sări aici și din trenulețul turistic 😉 )

Am ajuns aici pentru că era foarte aproape de pensiunea la care am fost cazați și ne-a fost recomandat de către proprietar.

Am găsit aici o arhitectură frumoasă, în culori calde ce ne-au dat senzația de intim și primitor (la asta a contribuit și jazz-ul ce tot răsuna pe fundal). După ce am dat repejor comanda și am ridicat ochii din meniu am observat mai bine pereții – am zis că am ajuns la muzeul tirbușoanelor! M-am plimbat cu Anastasia în brațe admirând diversele modele, unele foarte vechi (dar nu au știut să îmi spună care este cel mai vechi, așa că am rămas cu această curiozitate).

Mi-a plăcut mult că au un spațiu generos între mese, numai bun pentru țopăiala celor mici și energici. Tot pentru prichindei au amenajat o mică masă unde pot colora dacă doresc. Personalul a fost foarte drăguț de fiecare dată – atât cu Sebi cel energic și țopăitor cât și cu Anastasia care a mai chițăit uneori. Am văzut mai multe scaune pentru copii și… mulți copii la mese.

Prețurile găsite în meniu sunt medii, foarte ok pentru calitatea oferită. Noi am ales să luăm aici micul dejun – 25 lei / persoană, produse de calitate, variate, pentru gusturile tuturor. Mă rog, dacă găsește unt pe pâine sau lapte cu cereale Sebi e satisfăcut oriunde. Dar soțul a fost cel mai fericit când a văzut castronul cu icre de crap de unde s-a putut servi în voie. 🙂

restaurant pe Valea Prahovei


KUIB – Sinaia

Adresa – Str. Gârbovei Nr. 10C

Am ajuns aici după ce am găsit muuuuulte recomandări pentru această locație, promițând mâncare spectaculoasă și joc de joacă la interior. Ce să zic, visam să îl lăsăm pe Sebi la locul de joacă singur, Anastasia să adoarmă în scoică iar noi… să ne relaxăm.

Locația este foarte drăguță, spațioasă și aerisită, fără mese înghesuite, călduroasă și primitoare. Am mers să luăm cina și am fost primiți foarte bine, de oameni zâmbitori.

Ospătarii au fost foarte drăguți cu Sebi agitat după o zi plină, ușor de nemulțumit de… orice. L-au împăcat rapid când i-au oferit un meniu (cu poze, varianta lui preferată) și și-a putut alege și comanda singur – paste, bineînțeles! Am găsit preparate variate, pentru toate gusturile, la prețuri peste medie. Mi-a plăcut că toate cele comandate arătau exact ca în fotografiile din meniu! (Să fim sinceri, nu se întâmplă de multe ori asta…)

Ba chiar sunt prea child-friendly – s-au grăbit să facă pastele copilului repede de tot și le-au adus mult înaintea preparatelor noastre. Așa că nu am prea putut sta la masă împreună. Ne-am uitat la prichindel cum stă în scaunul lui și le îndeasă. Nu țin minte ca Sebi să mai fi mâncat până acum tot din farfurie. Au fost foarte bune. Sau… o fi fost lihnit motănelul după o zi plină, în care s-a sclifosit la supa de la prânz. 😀

Locul de joacă a fost foarte puțin frecventat… este destul de sărăcuț (mai ales pentru un prichindel de 4 ani), amplasat undeva lângă recepție, departe de sala de mese. Sebi a preferat să stea mai mult pe lângă noi, să călărească niște scări și să alerge pe acolo. Anastasia nu a vrut să doarmă așa cum am visat noi, în schimb a vrut să vadă totul în jur, de la înălțime – așa că am mâncat și noi pe rând. 🙂

restaurant pe Valea Prahovei


CASA ALEX – Sinaia – restaurant cu specific unguresc

Adresa – str. Theodor Aman, nr. 9 (puteți sări și aici din trenulețul turistic 😉 )

Am ales să mergem la acest restaurant după ce i-am stârnit pofta soțului pentru un gulaș, povestindu-i că am văzut restaurantul destul de aproape de pensiunea unde eram cazați, în timpul plimbării cu trenulețul turistic.

Ne-au întâmpinat aici ospătari îmbrăcați în costume populare ungurești, într-un cadru tradițional, cu multă piatră și lemn. (Nu sunt mare fan al banchetelor din lemn, că nu mi-s prea confortabile. Pe de altă parte Anastasia iarăși s-a vrut plimbată, așa că nu am stat prea mult timp așezată. 🙂 )

Mesele sunt cam îngrămădite, însă au culoar generos pentru copiii curioși să se plimbe în recunoaștere – de data aceasta fără fugăreală, că am stat într-un soi de separeu la intrare iar Sebi a stat pe lângă noi. Nu prea am mai avut loc după ce l-am cocoțat pe Sebi în scaunul lui, dar micuțul a terminat repede de mâncat și l-am dat deoparte (bine că nu era prea multă lume, așa că am mai împins banchetele de la masa alăturată).

Ospătarii au fost drăguți cu copiii, chiar dacă au insistat cam mult să comande ceva anume (nu am înțeles de ce – oricum Sebi nu s-a lăsat și a comandat ce a dorit el). I-am făcut semn să nu mai insiste, mai ales cu un prichindel obosit după o zi plină de activități… Chiar nu de doream o porție de chițăială ce nu era necesară.

Meniul este foarte bogat (ne-au căzut repede ochii pe labele de urs și pe fuduliile de curcan 😀 ), cu multe preparate tradiționale. Prețurile sunt medii iar gustul este cel la care ne-am așteptat – condimentat cu arome ungurești. (Pe soț l-au cucerit de la pâine cu untură și slănina cu ceapă roșie. 🙂 ) Sebi a putut mânca din papricașul meu – nu a fost foarte picant (că a fost sclifosit și nu a vrut să mănânce prea mult, asta e altă poveste).

restaurant pe Valea Prahovei


LARISA – Azuga

Adresa – str. Ritivoiului

Am ajuns la acest restaurant deoarece am vrut să facem o plimbare cu telegondola, după ce și-a terminat soțul programul de ski. Aveam nevoie de o ciorbă/supă caldă și nu prea aveam chef să urcăm la picior până la restaurantele mai răsărite, așa că am coborât. 😀 Not that good of a choice…

Am găsit o atmosferă destul de învechită… cu aer comunist (de la aranjamente, la meniu și ospătari). Nu au scaune pentru copii, cele existente au spătarele prea mari și grele – cu o geacă atârnată cad când te ridici de pe ele. Mă rog, nu am plecat pentru că nu voiam să mai pierdem vremea căutând în altă parte – am zis că pentru o ciorbă nu-i bai.

Meniul nu l-am frunzărit prea mult – știam că nu vom mai reveni. 😀 Cel puțin din lista de supe/ciorbe nu erau toate gătite, iar una era dar nu apărea pe listă. Adică – întrebați ospătarii. Prețurile sunt medii, comparate cu cele din alte restaurante. Însă mi s-au părut mari pentru calitatea oferită. (Dar na, restaurantul e fix lângă pârtii – locația costă.) Ciorba soțului a fost decentă. Supa mea a fost… călie.

Nu pot spune nici că sunt prea child-friendly – ospătarul s-a uitat foarte serios la Sebi care își alegea locul la un scaun la masă (încercându-le pe toate, bineînțeles), ne-a zis să îl ținem când a adus mâncarea (adevărul e că Sebi părea tare amenințător – i se citea în ochi intenția de a-i pune piedică sau a-i da peste mâini… not!), a trebuit să îi cerem special pahar și pentru prichindel… Sau poate nu a fost prea mulțumit că nu am comandat mai multe…

(Am scormonit eu puțin, dar chiar nu am găsit nicio fotografie din interiorul restaurantului… Mai mult nu mai pierd vremea să caut.)


CASA MAGICĂ – Bușteni

Adresa – Str. Valea Albă, Nr. 44

Noi mergem să mâncăm aici de fiecare dată când ajungem prin Bușteni (de mulți ani) – au o mâncare foarte gustoasă, meniu variat (nu sunt preparate ieșite din comun) și prețuri mici, destul de mult sub medie. Și mâncare gustoasă – am mai zis, da? 🙂

Dacă ajungeți în weekend (indiferent de sezon) cel mai probabil veți găsi aglomerat (acum am așteptat cam 15 minute). Iar senzația de aglomerație este sporită de faptul că mesele sunt așezate foarte îngrămădit – abia abia încape un scaun de copil. Acum, aglomerat = au rulaj mare la mâncare, mereu proaspătă și bună. Bine că Anastasia a fost de acord să stea râzând în scoica ei – nu a fost nevoie să ne plimbăm cu ea printre mese. 😀

Ospătarii sunt obișnuiți și prietenoși cu copiii, zâmbitori și răbdători. Au amenajat un colțișor pentru cei mici, cu o cutie de cuburi pentru construit și alte activități. Nu este el cel mai îngrijit, dar e acolo să îi mai țină puțin ocupați pe prichindei.

restaurant pe Valea Prahovei

 

Recomandați și voi un alt restaurant pe Valea Prahovei? Să fie și child-friendly. 😀 Să știm, că căutăm mai puțin când vom mai ajunge prin zonă.

 

Surse foto: unsplash.com și paginile fiecărui restaurant în parte 
      (că m-am ținut departe de telefon, așa că nu am prea făcut fotografii)


 

 Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Doina Moșneag 29/01/2018 at 19:34

  Noi la Sinaia mai mergem la Taverna Sarbului: ospatari prietenosi, spatiu mare, mancare buna fara a fi spectaculoasa. Alexandru nici nu vrea sa incerce alt restaurant cand ajungem la Sinaia

  • Reply Elena Munteanu 29/01/2018 at 20:14

   Am trecut pe panga ea, dar nu cand ne era foame 🙂
   Oricum, Taverna Sarbului are mancare gustoasa in toate locatiile din tara!

 • Reply Alina Rusu 30/01/2018 at 19:51

  Noi am fost la Sinaia la Iris house. Preturi foarte ok, mâncare foarte buna. Au și o pizza excelenta! Recomand

  • Reply Alina Rusu 30/01/2018 at 19:53

   Irish house ….

   • Reply Elena Munteanu 31/01/2018 at 01:36

    Mersi, Alina!
    Micutul devorator de pizza ar fi incantat! 🙂

 • Reply Catalina Chirita 02/02/2018 at 10:55

  Mulțumesc pt articol, am încercat și noi La Cascade zilele acestea, ne-a plăcut. Noi am mai găsit mâncare buna în Sinaia , la Crama Rina- specific romanesc și la Popasul Haiducilor- aici a fosT decenta, nu woaw. Pe terasa e frumos, in interior e spațiul mic.
  Și pe Valea Prahovei mai mereu mergem la Restaurant Dragului- pe terasa acoperita, căci restaurantul e mai învechit. Recomand coastele de porc, crema de legume, ciorba de burta. Și pizza e excelenta☺

  • Reply Elena Munteanu 02/02/2018 at 12:04

   Vai, cat am cautat o supa-crema… sa manance ceva si sclifositul de Sebi… 🙂
   Mersi de ponturi – le trec pe lista sa le avem pentru cand vom mai ajunge pe acolo.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.