Creşe Parenting Review-uri

Review creşă – Angels Academy

12/06/2015
Angels Academy

Prin acest articol îmi propun să vă împărtăşesc impresiile personale în urma evaluării acestei creşe particulare. Despre criteriile pe care le-am urmărit în cadrul acestei evaluări am scris mai multe aici.

Dacă aveţi experienţe proprii cu această creşă, vă invit să le împărtăşiţi, astfel încât informaţiile să ajungă şi la alţi părinţi aflaţi în căutarea locului potrivit pentru puiul lor.


CONTACT

Web: www.angelsacademy.ro (site-ul arată jalnic, informațiile lipsesc)

Adresa: Str. Măgura Vulturului, nr. 38, sect. 2, București (la 15 minute de mers pe jos de la metrou Piața Iancului)

Numărul nu este menționat pe site și am orbecăit puțin până am găsit locația = am sunat să întrebăm (este o siglă pe clădire, însă este poziționată undeva sus, în culori neutre și nu ne-a sărit în ochi).

Telefon: 0722.230.121 / 0724.087.998 (prompți în a răspunde la telefon și disponibili pentru discuții detaliate)

Acreditare: grădinița este acreditată din aug. 2011 (nu am verificat să pot confirma informația)

 

ACTIVITĂŢI

Orar zilnic (prelungit): între 07.00 și 09.00 – 18.00 (nu mai devreme de 16.30). Sunt primiți bebeluși de la 9 luni.

Copiii pot fi lăsați chiar și până la ora 20 (!!!). Chiar și în weekend pot fi primiți, însă minim 4 ore 🙂

De asemenea, copiii pot fi lăsați acolo un weekend întreg, de vineri seara până duminică sau până luni 😉 Sa zicem că e o variantă de baby-sitting (copilul oricum nu cred că este întrebat dacă își dorește…)

Copii/Educatori: grupa are maxim 15 copii / 2 educatoare și o îngrijitoare

Educatoarele nu sunt tinere – mi-au lăsat impresia de educatoare cu concepții ”clasice”. Copiii prezenți când am fost în vizită mi-au părut a fi triști… cumva resemnați… Toți micuții stăteau cuminți pe scaune, în jurul unei educatoare care le citea și le arăta imagini într-o carte.

Sebi s-a dus la un moment dat la o ușă cu vedere spre curte (era din sticlă până jos) și se amuza privind copiii din curte , lovindu-se ușor cu capul de aceasta. A fost luat repejor de acolo, că se lovește și o să-l doară… De ce să mă creadă că cel mic era în etapa în care își descoperea limitele corpului propriu și SIGUR nu îl durea când dădea și SIGUR s-ar fi oprit dacă l-ar fi durut?

Politica de pedepse şi recompense:

Pedepse – nu se aplică (sincer, am dubii ca nu s-ar aplica…)

Recompense – se oferă recompense sub forma de bulinuțe, stikere etc. și laude

Afară erau copii (mai mari, nu de creșă) la ora de sport – am prins finalul când salutau ca la armată (remember vremurile noastre cu ”Buna ziua!” strigat cu fermitate) și primeau stickere în piept pentru că au fost cuminți la oră + o îmbrățișare de grup cu profesorul.

Sala de activități: copiii NU au nicio jucărie la nivelul lor! Erau câteva jucării de plastic (nu mi-au părut a fi foarte educative) cocoțate undeva pe sus, unde nu ajungeau.

Într-un colț al sălii era o etajeră cu scutecele copiilor, ordonate, la nivelul lor, însă aceștia nu aveau voie acolo. Când unul dintre copiii cu care am mers în vizită a început să exploreze curios și să scoată vesel din scutece am fost rugați să nu îl mai lăsăm acolo. Oare cum au ajuns să înțeleagă ceilalți copii să nu pună mâna? De ce să lase obiecte la îndemâna copiilor doar pentru a le interzice accesul???

Afară: sunt scoşi în fiecare zi, indiferent de anotimp (exceptând când plouă, este ceaţă, ger sau bate vântul tare). Au o curte destul de spațioasă (360 m2, însă spațiul practic mi s-a părut a fi mai mic), acoperită cu covor din iarbă sintetică (adică plastic).

Vizitând creșa spre seară, era umbră în curte. De aceea am întrebat când cade soarele, iar doamna mi-a răspuns cu mândrie: ”La noi nu bate soarele toată ziua!” De ce ar avea nevoie de soare când își pot lua vitamina D din sticluță, nu-i așa?

Politica de acomodare: copilul este lăsat acolo iar părintele este sunat dacă cel mic nu se oprește din plâns. (Oare cât timp este lăsat copilul să plângă până îi sunt sunați părinții?)

La telefon mi s-a spus că acomodarea copilului se face cu ajutorul părintelui…

Opționale: nu se face niciun opțional.

TV: nu au TV în sala de activități, însă au în altă sală în care sunt lăsați copiii care rămân până mai târziu (vizionează doar desene animate selecționate)

Camere de supraveghere: au, cu circuit închis (se păstrează arhiva înregistrărilor dintr-o lună).

 

ALIMENTAȚIE

Bucătărie proprie: da

Sala de mese: este foarte înghesuită, copiii stau aliniați în scaune de masă înalte. Am cerut să vedem vesela și tacâmurile cu care mănâncă micuții: boluri din inox (care m-au dus instant cu gândul la bolurile pentru căței 😀 ), linguri și lingurițe ok, și furculițe lipsă. Foarte afectată doamna – ”Cum să dăm furculițe la copii? Nu se poate așa ceva! Nu avem voie!” (Sebi mânuiește singur furculița ”de oameni mari” de la 1a1l.)

Meniu:

MD – cremă de brânză / piure de legume / omletă + ceai / lapte (la care se poate renunța…)

G – fructe de sezon

P – ciorbă / supă + piure cu carne (carnea este cumpărată din comerț)

G – prăjitură (în fiecare zi, desert cu zahăr…)

BLW: nu au încercat. Din vorbe sunt dispuși să o facă, dar nu a fost deloc convingătoare. La telefon mi-a spus că nu e nicio problemă să lase copilul să mănânce singur, așa cum o face și acasă.

Sunt sigură că NU s-ar descurca așa cum trebuie cu un copil autodiversificat… nu am încredere că i-ar oferi libertatea de care are nevoie, să se descurce singur cu mâncarea, să îi ofere timpul necesar, să își gestioneze singur un înec etc.

 

TEHNICI

Comunicarea eliminării: au părut a fi deschise în a-l duce pe cel mic regulat la baie și să folosească doar wc-ul (erau câteva olițe pe acolo)

Nu am încredere că ar fi făcut asta…

Somn: spațiul de somn este comun cu cel de desfășurare a activităților. Copiii au la dispoziție paturi mici, prinse în perete care se trag în jos atunci când este nevoie (ingenioasă această utilizare a spațiului limitat). Programul de somn este de la 13:30 la 16:30, iar copiii dorm pentru ca sunt suficient de obosiți (pe ceas, cu toții, fără ca unul să aibă alte nevoi).

Plâns: copiii sunt luați în brațe și sunt liniștiți atunci când este nevoie

 

MEDICAL

Cadre medicale: asistentă medicală care face triajul copiilor, 2 ore în fiecare dimineață + 1 medic pediatru 1 zi / săptămână

Colaborează cu o clinică medicală ce asigură o serie de analize și investigații copilului, inclusiv servicii de urgență 24/24 – atât la creșă cât și acasă. De asemenea, colaborează și cu un cabinet stomatologic.

Vaccinările: sunt obligatorii pentru înscriere

 

COSTURI

1.200 RON / lună pentru programul prelungit până la ora 18:00.

 

CONCLUZII

Pentru noi NU este creșa potrivită și nici nu o pot recomanda altcuiva. Când am ieșit, soțul a zis că dacă l-am lăsa pe cel mic acolo s-ar prosti (în sensul că ar regresa) 🙂 Copiii nu sunt lăsați să fie copii, curioși și inventivi, nu sunt lăsați să exploreze, nu sunt respectați ca oameni mici, ca indivizi unici – aceasta este impresia cu care am plecat de acolo.

Cu o seară înainte discutasem la telefon iar răspunsurile primite la problemele-cheie m-au făcut să accept vizita. La fața locului am văzut că lucrurile nu erau chiar așa, și am primit alte abordări…

Pe de altă parte, am ajuns să contactez această creșă la insistențele soțului, care a găsit pe un site un top bazat pe voturi – Angels Academy era cap de listă, cu peste 17.000 (!!!) de voturi. Nu știu cât de reale sunt aceste voturi, dacă vin din partea părinților cu adevărat sau nu, dacă da, nu știu care au fost criteriile de selecție a respectivilor părinți.

Sincer, uitându-mă acum pe top cred că am plasat-o prea sus (influențată fiind și de o serie de impresii despre această locație citite acum pe alte site-uri)…

 


Informațiile au fost culese în perioada ianuarie – martie 2015.

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply cri22rox 19/05/2016 at 14:33

  Nu recomand nimanui aceasta institutie. Eu am avut copilul la ei acum doi ani si inca imi spune copilul ca doamna cea rea( se recomanda miss Miky dar o cheama Mihaela Baita) ii dadea bataie, il imbrancea si ca il pedepsea. Am ajuns cu copilul la urgente pentru a i se pune trei copci si a i se face tomografie deoarece si-a spart capul la aceasta gradinita….nu am aflat in ce imprejurari. Copilul meu a fost terorizat timp de mai bine de o luna de aceasta Miky care a preluat grupa dupa plecarea unei alte doamne. Schimbarea educatoarei nu ne-a fost adusa la cunostiinta noua parintilor dar comportamentul copilului s-a schimbat vizibil. Copilul a fost intimidat astfel incat sa nu spuna adevarul acasa, Copilul mi-a povestit CALVARUL doar dupa ce I-am spus ca nu va mai merge la acea gradinita..

  • Reply SebaBaby 20/05/2016 at 08:57

   Of, micutul… Nici nu imi pot imagina prin ce a trecut…
   Ziceau ca au sistem de supraveghere interna? Cum nu ai aflat ce s-a petrecut?

 • Reply stefania 30/08/2016 at 13:50

  buna, mai aveti si alte detalii despre aceasta gradinita? despre celelalte educatoare si despre grupele de copii? multumesc!

 • Reply MadaLina 23/02/2017 at 10:21

  cri22rox, ceea ce spuneti despre Miss Miky mi se pare foarte jignitor. A fost suplinitoatoare la grupa fetei mele, jumatate de an, si NICIODATA copilul meu nu mi-a spus nimic rau despre ea, chiar mai mult, in aceasta perioada si-a dorit cel mai mult sa mearga la gradinita. Am trimis fata in tabere iar Miss Miky a dormit cu ea in pat, pentru ca asa si-a dorit ea! Am copilul la aceasta gradinita de la varsta de 2ani, anul acesta termina grupa mare, si absolut niciodata nu am luat-o acasa trista sau deprimata! Cat despre pedepse, chiar nu exista o asemenea politica, copii nu sunt pedepsiti! “Opționale: nu se face niciun opțional.” Aceasta afirmatie nu este adevarata! Optionalele sunt: Dansuri, Teatru, Arte plastice, Karate, Inot, Limba Germana, Bune Maniere, Logopedie (toate extra cost)! Pentru copilul meu aceasta gradinita a fost mai mult decat perfecta! Aici a invatat sa faca la olita, acasa fugea de manca pamantul cand o vedea, sa vorbeasca, sa se imbrace si sa se incalte singura, sa manance singura si lista ar putea continua!

 • Reply Cristina Popa 09/07/2020 at 15:57

  Bună, eu personal nu recomand, am fost la un interviu cu ei pentru a îl înscrie pe copilul meu de 3 ani la grădinița. Urmează cuticula de la stat, un mare minus. Pentru ce faci gradinita privata dacă folosești același program de la stat? În plus, Doamna Mihaela nu m-a convins ca pot gestiona conflictele dintre copiii fără sa aplice pedepse. În plus, primul aspect menționat când am ajuns la dumneaei în birou a fost cel legat de preț, nu întrebări de genul de ce ne ați ales pe noi sau povestiți ne despre copil. Asta în 2020.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.