Creşe Parenting Review-uri

Review creşă – Copiii Montessori

22/06/2015
Copiii Montessori

Prin acest articol îmi propun să vă împărtăşesc impresiile personale în urma evaluării acestei creşe particulare. Despre criteriile pe care le-am urmărit în cadrul acestei evaluări am scris mai multe aici.

Dacă aveţi experienţe proprii cu această creşă, vă invit să le împărtăşiţi, astfel încât informaţiile să ajungă şi la alţi părinţi aflaţi în căutarea locului potrivit pentru puiul lor.


CONTACT

Web: www.copiiimontessori.ro

Adresa: Str.Labirint, nr. 95, sect.2 (zona Hala Traian – Călărași, la 15 minute de mers pe jos de la metrou Piața Muncii sau Piața Unirii)

Telefon: 0742.183.843 (prompţi în a răspunde de fiecare dată când am sunat)

 

ACTIVITĂŢI

Orar zilnic (prelungit): 08.30 – 16.30 (după 3 ani, copilul poate fi lăsat până la 18.30). Sunt primiți copii (ideal să meargă singuri în picioare) în două grupe – de la 1 an la 1,5 ani și de la 1,5 ani la 3 ani.

Copii/Educatori: grupa are maxim 12 copii / o educatoare + o asistentă cu experiență pe metoda Montessori + o asistentă medicală (permanent)

Sala de activități: este organizată și mobilată în stil Montessori, cu materiale de calitate; este cea mai spațioasă dintre toate cele vizitate, aerisită, luminoasă, împărțită în diverse zone de lucru

Afară: sunt scoşi în fiecare zi, indiferent de anotimp (exceptând când plouă, este ceaţă, ger sau bate vântul tare). În timpul vizitei nu am reușit să vedem și curtea, însă din fotografii pare să fie destul de spațioasă (nu mi-am putut da seama cât de „dotată„ este).

TV: nu au în dotare

Politica de pedepse şi recompense: NU se aplică nici pedepse, nici recompense

Camere de supraveghere: NU au

Politica de acomodare: Timp de maxim trei zile, vine educatoarea acasă pentru a urmări copilul în mediul lui. Ulterior, la creșă, mama poate sta în zona de vestiar, atâta timp cât are nevoie copilul, retrăgându-se treptat. Inițial cel mic este lăsat la program scurt până se acomodează (poate dura până la 1,5 luni)

Pentru un copil alăptat la cerere se recomandă stabilirea unui program înainte de începerea activității în colectiv, deoarece ulterior va cere să sugă de confort, ceea ce îngreunează adaptarea și acomodarea celui mic. Ceea ce nu este adevărat 🙂 Copilul alăptat la cerere va dori numai atunci când mama va fi prezentă. Dacă cel mic plânge de dor, plânge după mamă, nu după sânul acesteia.

 

ALIMENTAȚIE

Bucătărie proprie: nu (urma să se deschidă bucătăria proprie)

Sursă alimente: catering Băcănia Veche

Meniu:

MD – tartine de pâine integrală cu branză și mărar / pastă de măsline pe pâine integrală / kefir cu fulgi de migdale și goji + ceai cu miere și lămâie (care poate lipsi)

G – fructe de sezon

P – ciorbă de perișoare de pui / supă de pui cu găluște / ciorbă de legume cu tăieței + paste integrale cu sos de roșii și mozarella / friptură de vită cu mazăre / file de somon cu legume și mămăliguță (unele combinații au pui la ambele feluri de la prânz; în general, este destul de multă carne de pui – la vizită ni s-a spus că nu se folosește carne de pui, că se preferă carnea de curcan și vită)

G – salată de fructe / iaurt cu banane / salată de crudități (yey, gustări care nu sunt prăjituri cu zahăr 🙂 Oricum, ni s-a spus că acolo unde este cazul, zahărul este înlocuit cu miere/stevie)

BLW: încurajează autodiversificarea și îi cunosc principiile

 

TEHNICI

Comunicarea eliminării: au părut a fi deschise în a-l duce pe cel mic regulat la baie și să folosească doar wc-ul.

Somn: zona de dormit se află în sala în care își desfășoară activitățile; sunt folosite salteluțe individuale. Dacă unui copil nu îi este somn, poate desfășura alte activități în liniște. Cei mici nu sunt adormiți, ci sunt invitați să se odihnească.

Plâns: dacă este nevoie, copiii sunt luați în brațe pentru a se liniști

 

COSTURI

– grupa de la 1 an la 1,5 ani – 1.450 RON / lună + mesele (308 RON / lună)

– grupa de la 1,5 ani la 3 ani – 1.350 RON / lună + mesele (308 RON / lună)

 

CONCLUZII

Aș avea încredere să las copilul la creșa Copiii Montessori și o recomand 🙂

Vizita noastră s-a lungit destul de mult și am mai fi avut destule de discutat. Însă am deviat pe alte subiecte interesante și chiar dacă am avut păreri diferite legate de somnul de noapte al copilului și alăptarea prelungită, acestea sunt chestiuni particulare, care nu influențează copilul la creșă. Cei mici s-au simțit foarte bine acolo și cred că este un mediu care i s-ar potrivi lui Sebi.

Însă chiar dacă ne place, copilul nu ar putea să meargă aici pentru că nu am reuși fizic să îl luăm la 16:30 – este mult prea devreme pentru programele noastre de la birou. Pe viitor, cine știe… 🙂

 


Informațiile au fost culese în perioada ianuarie – martie 2015.

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply adina 07/08/2019 at 13:38

    pana la urma ce cresa ati ales?

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.