Creşe Parenting Review-uri

Review creşă – Monterra

02/06/2015
Monterra

Prin acest articol îmi propun să vă împărtăşesc impresiile personale în urma evaluării acestei creşe particulare. Despre criteriile pe care le-am urmărit în cadrul acestei evaluări am scris mai multe aici.

Dacă aveţi experienţe proprii cu această creşă, vă invit să le împărtăşiţi, astfel încât informaţiile să ajungă şi la alţi părinţi aflaţi în căutarea locului potrivit pentru puiul lor.


CONTACT

Web: www.aicicrescmontessori.ro

Adresa: Str. Răspântiilor, nr. 7 (la 5 minute de mers pe jos de la metrou Ștefan cel Mare) – locația urma să se deschidă la finalul lunii aprilie

Telefon: 0751.067.279 (am insistat de câteva ori pentru a putea discuta telefonic)

Acreditare: este acreditată de Min. Educației (nu știu dacă acreditarea include și creșa sau doar grădinița)

 

ACTIVITĂŢI

Orar zilnic (prelungit): 08.00 – 18.00. Sunt primiți copii de la 1a6l (însă se fac și excepții pentru primirea celor puțin mai mici – Sebi avea 1a4l).

Copii/Educatori: raportul este de 1 adult la 5 copii (personal calificat, cu studii în domeniul educației și certificări obținute sau în curs de obținere, pe metoda Montessori)

Sala de activități: nu am văzut sala de activități deoarece era încă în amenajare, dar am încredere ca este organizată și mobilată în stil Montessori, cu materiale de calitate

Afară: sunt scoşi în fiecare zi, indiferent de anotimp (exceptând când plouă, este ceaţă, ger sau bate vântul tare). Spuneau că noua locație are spațiu în curte astfel încât cei mici să poată zburda în voie.

TV: nu au în dotare

Politica de pedepse şi recompense: NU se aplică nici pedepse, nici recompense

Camere de supraveghere: nu au

Politica de acomodare: În prima săptămână se recomandă ca mama să fie prin apropiere, astfel încât copilul să poată ieși la ea când simte nevoia. Nu este permis accesul adultului în sala de activități. În funcție de copil, se recomandă un program scurt la început (până la ora 13:00), urmând să se prelungească atunci când cel mic va fi pregătit.

 

ALIMENTAȚIE

Bucătărie proprie: nu

Sursă alimente: catering Green Zone

Meniu:

MD – iaurt cu cereale, semințe și legume de sezon / pâine integrală cu unt, miere și ceai / mere cu biscuiți integrali și ceai (ceaiul poate fi evitat…)

G – fructe de sezon

P – ciorbă de legume ardelenească / supă cremă de roșii / ciorbă de perișoare din carne de vită + paste cu roșii, busuioc și măsline / piept de pui la grătar cu piure de cartofi și salată asortată / somon la cuptor cu orez

G – prăjitură cu fructe de sezon / plăcintă cu mere / prăjitură cu morcovi (zahăr în fiecare zi…)

BLW: încurajează autodiversificarea și îi cunosc principiile

 

TEHNICI

Comunicarea cu copilul: se folosește metoda ESPERE, cu respect față de cel mic

Comunicarea eliminării: au părut a fi deschise în a-l duce pe cel mic regulat la baie și să folosească doar wc-ul.

Somn: zona de dormit se află în sala în care își desfășoară activitățile; sunt folosite salteluțe individuale. Dacă unui copil nu îi este somn, poate desfășura alte activități în liniște.

Plâns: dacă este nevoie, copiii sunt luați în brațe pentru a se liniști

 

MEDICAL

Cadre medicale: asistentă medicală care face triajul copiilor, zilnic în intervalul 08.00 – 12.00 + 1 medic pediatru 1 zi / săptămână

Vaccinările: nu sunt obligatorii

 

COSTURI

1.850 RON / lună + 600 RON înscriere / reînscrierea anuală (nereturnabil)

 

CONCLUZII

Aș avea încredere să las copilul la creșa Monterra și o recomand 🙂

Dintre toate creșele vizitate, aceasta mi s-a părut că stă cel mai bine la capitolul organizare și profesionalism. După vizită am primit un dosar cu informații frumos structurate despre metoda Montessori, am primit feedback pe email, listă cu documente necesare înscrierii și invitații la diverse ateliere organizate pentru părinți.

Directoarea creșei este membru fondator al Asociației pentru dezvoltarea educației Montessori în România.

Dacă ajungeți prin zonă, pe Șos. Ștefan cel Mare nr. 38 este un restaurant ”La Plăcinte” unde vă puteți delecta culinar 😉

 


Informațiile au fost culese în perioada ianuarie – martie 2015.

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Virginia Sotu 02/06/2015 at 20:39

  Presupun ca si la Muncii este la fel

  • Reply SebaBaby 02/06/2015 at 21:02

   Nu stiu cum este cu spatiul de joaca de afara (noi am cautat o locatie unde cel mic sa alerge), dar in rest as zice ca e la fel. Ca si locatie, ne avantaja mai mult la Muncii, insa pentru varsta lui Sebi nu erau locuri decat la Stefan cel Mare

 • Reply Grădinița Monterra 05/06/2015 at 06:19

  Multumim mult pentru review, ne bucuram ca am primit aprecieri pozitive. Spatiul este acum amenajat si functional si va asteptam cu drag in vizita, sa va prezentam mediul pregatit Montessori in care isi desfasoara activitatile grupa noastra mini.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.