Creşe Parenting Review-uri

Review creşă – Once Upon A Time

21/07/2015
Once Upon A Time

Prin acest articol îmi propun să vă împărtăşesc impresiile personale în urma evaluării acestei creşe particulare. Despre criteriile pe care le-am urmărit în cadrul acestei evaluări am scris mai multe aici.

Dacă aveţi experienţe proprii cu această creşă, vă invit să le împărtăşiţi, astfel încât informaţiile să ajungă şi la alţi părinţi aflaţi în căutarea locului potrivit pentru puiul lor.


CONTACT

Web: onceuponatime.ro

Adresa: Intrarea Sectorului 10, Sector 3 (la 10 minute de mers pe jos de la metrou Piața Muncii)

Grădinița nu are niciun semn la intrare, niciun număr – am orbecăit puțin până am nimerit. Pe gard este pictat numele unei alte grădinițe (cea care era înainte…).

Telefon: 0773.820.736

 

ACTIVITĂŢI

Orar zilnic (prelungit): 08.00 – 19.00

Copii/Educatori: grupa are maxim 12 copii / 2 îngrijitoare și o asistentă-psihoterapeut

Personalul nu este foarte tânăr, însă foarte atent cu copiii. Cei mici se jucau în voie în sală, erau veseli și senini.

Politica de pedepse şi recompense: NU se aplică nici pedepse, nici recompense.

Sala de activități: este destul de spațioasă, cu multe jucării la nivelul copiilor (plușuri, jucării din plastic, țarc cu saltea și bile etc.). Cât timp am stat acolo un radio a fost pornit tot timpul, pe un post de muzică (care nu era pentru copii).

Nu ne-a plăcut că era nădușitor de cald înăuntru. Iar cei mici erau destul de îmbrăcați. La noi acasă nu e niciodată atât de cald în toiul iernii, iar prichi stă oricum mai mult dezbracat…

Afară: nu sunt scoși când e frig… (din aprilie urmau să iasă mai des). Nu am văzut spațiul destinat activităților în aer liber.

Politica de acomodare: la început, mama stă cu copilul la program scurt.

Opționale: nu se face niciun opțional.

TV: nu au

Camere de supraveghere: nu au – urma să pună din aprilie.

 

ALIMENTAȚIE

Bucătărie proprie: nu

Sursă alimente: catering ”Food for kinder” (nu am găsit niciun site sau referințe despre ei…)

BLW: Din vorbe l-ar lăsa pe pui să mănânce singur. Scaunele de masă înalte stăteau aliniate unul lângă altul – nu mi-au inspirat încredere. În plus, mama unui copil autodiversificat care merge la această creșă mi-a spus că cel mic este hrănit cu lingurița de către îngrijitoare…

 

TEHNICI

Comunicarea cu copilul: doamna directoare ne-a spus că a studiat mai multe variante de educație alternative și a ales să aplice ce e mai bun din ele (”bun”-ul acesta este foarte subiectiv, oricum). Montessori nu i-a plăcut pentru că nu încurajează creativitatea copilului.

În schimb ne-a spus că aplică principii adleriene – o listă cu aceste principii sună foarte frumos, cu respect față de copil și nevoile acestuia. Însă nu știu dacă ele sunt aplicate în totalitate (sau se tinde spre asta). De exemplu, cât am stat în vizită îngrijitoarele au fost cele care au strâns mereu jucăriile lăsate pe jos de copii – cei mici nu au fost încurajați să le pună singuri la loc. De asemenea, când doi copii trăgeau de aceeași jucărie imediat a intervenit cineva…

Comunicarea eliminării: au părut a fi deschise în a-l duce pe cel mic regulat la baie și să folosească doar wc-ul (erau câteva olițe pe acolo)

Nu aș zice că am mare încredere că ar fi făcut asta… În plus, baia arăta destul de urât după standardele noastre (nu era neapărat murdară, însă totul în ea era veche, cu aer comunist)

Somn: spațiul de somn este comun cu cel de desfășurare a activităților. Copiii dorm în pătuțuri joase, de două ori pe zi (ce se întâmplă cu cei care au un alt bioritm…?). La început copiii sunt ajutați să adoarmă, sunt legănați, ținuți în brațe etc. După aproximativ o lună aceștia adorm singuri.

Plâns: copiii sunt luați în brațe și sunt liniștiți atunci când este nevoie

 

MEDICAL

Cadre medicale: asistentă medicală care face triajul copiilor, 8 ore în fiecare zi + 1 medic pediatru 1 zi / săptămână

Vaccinările: nu sunt obligatorii pentru înscriere

 

COSTURI

1.150 RON / lună pentru programul prelungit până la ora 19:00.

 

CONCLUZII

Pentru noi NU este creșa potrivită.

Însă liniștea și veselia copiilor de acolo mă determină să recomand altor părinți vizitarea acesteia și cercetarea în continuare 😉 Nu este una dintre creșele de a căror copii să îmi pară rău că sunt acolo.

Stau foarte bine la capitolul organizare – la plecare am fost întrebate cum ni s-a părut în comparație cu alte locații vizitate, ni s-a cerut un feedback ulterior, am primit documente necesare înscrierii și detalii despre oferta educațională curentă (se încheie un contract de sponsorizare, nu unul de prestare servicii).

 


Informațiile au fost culese în perioada ianuarie – martie 2015.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.