Evenimente Review-uri

Spectacol – “Don Quijote”

14/03/2016
Don Quijote OCC

Weekendul trecut am mers cu Sebi, în formulă de familie completă, la balet. 🙂 De fapt, a fost prima dată pentru toți trei.

După experiența frumoasă cu”Flautul Fermecat”, mi-am pus remindere sa urmăresc programul Operei de Comedie pentru Copii. 🙂 Am luat din timp biletele, așa că am prins locuri în primul rând (până va mai crește prichi, doar aici voi căuta, pentru a vedea cât mai bine scena), chiar la premieră.

Am rămas plăcut surprinsă să văd că prețurile pentru premieră nu sunt diferite față de spectacolele ulterioare, așa cum mă așteptam. Iar la final, din nou am putut spune că pentru calitatea oferită de spectacol (numărul mare de oameni implicați, costumele și decorul, coregrafia și toată munca din spatele acesteia etc.) cei 25 de lei / persoană au meritat din plin (prichi a stat în brațele noastre iar pentru el nu am cumpărat bilet separat).

De această dată am ales un spectacol care s-a desfășurat de la ora 17, cu un copil proaspăt trezit și plin de energie, astfel încât să nu îl mai ia somnul. Moș Ene nu a venit pe la el iar răbdare a avut destul de multă pentru cei 2a3l ai lui. 🙂

Cei care se ocupă de organizarea acestui eveniment s-au pregătit temeinic – sala de la intrare a fost decorată în ton cu tema spectacolului: cavaleri în armuri, paie și baloți pe jos, mori de vânt plasate prin salon, umbre din temă proiectate pe perete etc. Am simţit că am intrat de la început în atmosfera pe care Cervantes a conturat-o în romanul său.

Noi am fost întâmpinați chiar de Felicia Filip, directorul general al operei, implicată activ în toată activitatea acesteia (nu știu de unde are timp pentru toate…). Cu toată emoția de copil mic, Sebi i-a întins mâna să o salute (pe cealaltă o ținea la ochi 🙂 ). La final, pentru că am întârziat să ieșim (până prinde copilul, ține copilul, fuge copilul, nu stă la îmbrăcat copilul etc. s-a eliberat toată sala), am avut din nou ocazia să schimbăm câteva impresii cu această talentată doamnă.

”Don Quijote” prezintă o scenă din aventurile cavalerului de la Mancha, transformată în balet de austriacul Ludwig Minkus (primul spectacol de acest tip, inspirat din opera lui Cervantes). Organizatorii au păstrat coregrafia originală clasică, celebră și spectaculoasă, într-un decor vesel ce reprezintă o piațetă din Barcelona.

Balerine – domnițe grațioase și balerini – cavaleri și toreadori talentați, ”spun” prin dans povestea de iubire dintre Quiteria și bărbierul Basil, căreia mulți i se împotrivesc. După multe peripeții și dansuri antrenante (cele cu capele i-au plăcut cel mai mult prichindelului), cu ajutorul cavalerului Don Quijote, cei doi rămân împreună la final.

Nu știu dacă firul poveștii a fost înțeles de toți copiii din sală (dacă nu le-au explicat însoțitorii șoptit). Însă sunt sigură că multe fetițe au plecat încântate de piruetele balerinelor (și de costumele lor, bineînțeles), visând să ajungă ca ele, pe scenă. 🙂

Pentru Sebi, spectacolul de balet a fost ceva mai puțin captivant decât cel de operă, unde repertoriile vocale (împreună cu mișcarea scenică) au atras mai mult atenția micului spectator. A stat (relativ) liniștit în brațele mele – pe soț l-am luat în speranța că o să-l țină el pe prichi, dar mno… prichi tot la mine vru… 😀 Când atenția nu îi era captată de scenă, se întorcea la sânul meu.

În schimb, când începeau aplauzele după o repriză de dans, lăsa tot din gură și aplauda chiuind fericit și el. Yep, îi place muuuult să aplaude – cred că recuperează, că de fapt a început să facă asta după 1a6l (eu nu am insistat să o facă, așa că nu a avut de unde copia). Ba chiar, spre final, începea să aplaude înaintea tuturor, intuind că se termină o scenă. 🙂

Per total, a fost atent cam o jumătate de spectacol (cu totul cred că a durat puțin peste o oră). Ceea ce mi se pare foarte ok pentru vârsta lui. Bine că am putut să îi dau ocupație, astfel încât să ne bucurăm noi de întreg spectacolul. 😀

Aşadar, dacă sunteţi în căutarea unei activităţi interesante prin Bucureşti, vă recomand acest eveniment. Reprezentaţiile abia au început și aveți ocazia să vă bucurați de spectacol până la sfârșitul lunii. Sper ca toate reprezentațiile să se desfășoare cu casa închisă!

Eu urmăresc în continuare programul spectacolelor și deja am pus ochii pe câteva de luna viitoare. 😉

 

P.S. – Se pare că ”Flautul Fermecat” se va relua în luna mai, datorită cererii mari pentru acest spectacol 😉


Sursa foto – www.operacomica.ro

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.