Evenimente Review-uri

Spectacol – “Fenomene, fenomene hai, să ne jucăm cu ele!”

03/02/2016
Tapusele - Fenomene

Pentru că weekendul trecut tati (iar) a avut de muncă, am căutat un eveniment interesant prin București la care să merg cu prichi. Am vrut să îl duc la teatru însă pentru că ideea mi-a venit abia joi noaptea, bineînțeles că nu am mai găsit bilete.

Dar ce bine că locuim în București! Măcar la asta putem spune că e bine. 🙂 Avem multe alte variante de activități interesante. Căutând printre alte evenimente, am ales spectacolul ”Fenomene, fenomene hai, să ne jucăm cu ele!”, al celor de la Țăpușele. Aceștia organizează (de vreo 3 ani) diverse spectacole și ateliere ce se adresează copiilor de la 0 până la 8 ani (da, au un eveniment cu pietre dedicat și bebelușilor 🙂 ).

Spectacolul despre fenomenele naturii îmbină teatrul cu jocul de umbre cu activități senzoriale și este recomandat copiilor cu vârsta între 2 și 5 ani. Aici ne-am încadrat pe limita inferioară.

Ora aleasă pentru spectacol a fost foarte buna pentru noi (de la 10) iar locația (foarte frumoasă) ușor accesibilă –  metroul de la Ștefan del Mare este la 5 minute de mers cu copilul purtat (sau 2 ore cu toddlerul pe jos).

Înainte de începerea spectacolului prichi a stat fascinat-lipit-hipnotizat de peretele din sticlă prin care a putut supraveghea mișcarea… lifturilor. 😀 Minim 20 de minute a lins geamul ăla… S-au așteptat încă 15 minute, să vină și cei întârziați.

Mulți dintre cei prezenți nu au avut rezervare, așa că nu știu care ar fi limita de participanți. Mă temeam că vor fi prea mulți copii, însă când am intrat în sală mi-am dat seama că spațiul este suficient și confortabil pentru toți.

Începutul spectacolului a fost puțin cam monoton pentru Sebi, care și-a scos cartea (de care nu a vrut să se dezlipească de acasă) și s-a pus pe ”citit”. După câteva minute, lucrurile au devenit mai interesante și atenția lui s-a mutat către ”scena”. Impropriu spus ”scenă”, pentru că totul s-a petrecut la nivelul copiilor, undeva în față fiind amplasat panoul cu umbre.

Marea parte a timpului prichi a stat în brațele mele, atent la eveniment. I-au plăcut momentele ce includeau activitățile senzoriale – vântul care adia, ploaia care îi stropea, gridindina care cădea… și la grindină s-a cam rupt firul poveștii. 😀 Când a căzut grindina, s-au împrăștiat biluțe de polistiren, după care copiii au fugit în toate părțile.

Prichi s-a trezit cu o biluță în brațe și nu i-a mai dat drumul (o are și acum acasă). Pentru el era doar o mingiuță, și atât de mult îi plac… acasă singur le aruncă, singur dă cu piciorul în ele, singur le pitește, singur chiuie când reușește să le scoată de pe sub pat. 🙂 Așa că a început să se joace cu biluța, fugărind-o pe acolo. Cam la fel au făcut și ceilalți copii, așa că… mini haos. 🙂

După câteva minute, (majoritatea copiilor) au reușit să își reia locurile și atenția le-a fost din nou captată de luminile de pe tavan – fulgerul, eclipsa, aurora boreală etc. Dar mini-haosul a reînceput când a apărut curcubeul = panglici colorate, atââââât de atrăgătoare pentru copii. Așa că cei mici iarăși au dat năvală pe ”scenă”, nefiind chip să îi mai trimită la locurile lor.

Sebi deja nu mai avea interes pentru spectacol – s-a cuibărit în brațele mele și se uita cu coada ochiului în jur. Povestea continua undeva, printre copiii cei veseli, însă nu i-a mai putut capta atenția.

Și cam acesta a fost spectacolul. Mare lucru din fenomenele naturii nu cred că a înţeles prichi – aș zice că este cam micuț pentru astfel de evenimente/teme (dar încă nu sunt foarte sigură). Cred că momentele cu prea mulți copii care au acaparat scena sunt cele care de fapt i-au deturnat atenția. Însă așa bănuiesc că se desfășoară astfel de spectacole interactive, expuse la nivelul celor mici.

Prețul mi s-a părut destul de ok pentru cele 30 de minute de spectacol (nu am mai stat la joaca de după – ne era cam foame și vroiam să ajungem acasă pentru somnul de prânz al puiului).

Cred ca vom mai atepta puțin înainte de a mai merge la astfel de evenimente. În curând, cei de la Țăpușele vor realiza un spectacol bazat pe ”Omida mâncăcioasă” a lui Eric Carle. S-ar putea să îl încercăm pe acesta, având în vedere că este una din poveștile preferate ale lui Sebi.

Până atunci, încercăm weekendul viitor Flautul Fermecat, la Opera Comică pentru Copii. 🙂

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Raluca Vieriu 03/02/2016 at 07:49

  Multumim! Este foarte utila informatia! La cat mai multe vizionari!

  • Reply SebaBaby 03/02/2016 at 09:41

   Sa fie! De acum incep evenimentele de acest tip pentru noi 🙂
   Adica… visez ca in weekend sa il trimit pe prichi cu tati la spectacole, sa raman singura acasa :))

  • Reply Raluca Vieriu 03/02/2016 at 09:43

   Noi suntem la nivelul spectacolului cu pietricele (11 luni) dar privim cu mare optimism spre viitor !

 • Reply Catalina Si Ionut-Iulian Antoniu 03/02/2016 at 09:55

  o ideie foarte buna

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.