Evenimente Review-uri

Spectacol – “Underground Tango”

28/03/2017
Underground Tango OCC

Noi suntem mari fani ai tango-ului!

Mie îmi plăcea foarte mult – atât muzica dar mai ales dansul (cel argentinian). După ce mi-am dus soțul la un spectacol al celor de la Gotan Project (în vremuri hăăăăt îndepărtate, înainte de prichi), l-am molipsit și pe el. 🙂 Am mai făcut și niște cursuri individuale de tango argentinian și cu asta l-am convins de tot (chit că unii dintre noi au două picioare cam stângi).

În mașină avem în permanență CD-uri cu tango, pe care le ascultam ocazional – în special la drumuri mai lungi. Anul trecut, la un astfel de drum, în vacanță, am tot ascultat Gotan Project. A doua zi, când ascultam altceva, auzim stâlcit din spate:

– Nu pace! Veau tabo!

– Ce mama?

– Nu pace! Veau tabo!

– Ce vrea copilul?

– Nu știu, nu înțeleg…

– Tabo! Veau tabo!

Aaaaa… got it! Micuțul nu voia decât… tango. 🙂

Ei bine, de atunci asta ascultăm în 90% din timpul petrecut în mașină. Ba mai are și preferințe:

– Nu pace tagoui ăta! Viau atui!

– Viau tagoui cu chitaia ți cu tobeie!

Noroc că avem 3 CD-uri cărora le mai facem rocada din când în când. Da, uneori e cam mult. Dar e muuult mai bine decât să ascultăm ore în șir ”Wheels on the bus”, pus pe repeat că doar asta îl încânta. 😀

Când am văzut că la Opera Comică pentru Copii se pregătește un spectacol de tango, am verificat programele tuturor și am luat repede bilete – nu puteam rata evenimentul!

Underground Tango SebiChiar dacă spectacolul este dedicat copiilor mai mari (telefonic mi s-a spus că după 14 ani, pe afiș este menționat după 7 ani), nici nu ne-am gândit să mergem fără Sebi, chiar dacă are puțin peste 3 ani. Și bine am făcut! (În sală oricum au fost mai mulți copii decât mă așteptam – mai măricei, e adevărat.) E drept, am sperat să nu auzim în gura mare ”Nu pace tagoui ăta! Viau atui!”. 😀

Cu ce așteptări am mers? Să participăm la un spectacol cu muzică specifică, interpretată la 7 instrumente și să vedem coregrafii puse în scenă de trei perechi de dansatori.

Ce am primit? Un spectacol minunat, jocuri de lumini, muzică de calitate, atmosferă intimă, dansuri pasionale, costume specifice, oameni frumoși – o oră de încântare. Am văzut pe chipurile tuturor celor din fața noastră cum transmiteau cu plăcere din intensitatea muzicii.

Sala în care a avut locul evenimentul a fost perfectă pentru un astfel de spectacol – sala UnderGrant. Este o sală micuță, fără scenă, extrem de primitoare – spațiul de spectacol este la nivelul scaunelor, acestea fiind plasate inclusiv pe laterale.

Am avut norocul unor locuri chiar în primul rând – cred că asta a contribuit mult la ”impresionarea” micuțului. (Copiii care au stat pe rândurile din spate au primit pernuțe pentru a putea vedea și ei cât mai bine spectacolul.)

Încă de la primele acorduri Sebi a fost captivat de luminile ecranului din față și de sunetele muzicii – notele pieselor lui Astor Piazzola l-au țintuit în scaun, ascultând atent și zâmbind dulce. Când au apărut și dansatorii, a fost în extaz – îi sclipeau ochii și le urmărea fiecare mișcare.

Din câte am înțeles, dansatorii sunt balerini, nu dansatori profesioniști de tango. Acum, singurul lucru care ”i-a trădat” au fost încălțările băieților. 🙂 În rest, am savurat cu multă plăcere coregrafiile inspirate și uneori spectaculoase.

De mare impact a fost că totul s-a desfășurat la un metru în fața noastră. 🙂 Prichi a aplaudat cu plăcere după fiecare piesă și, după o oră de răbdare, a mai aplaudat și la final luuuuung, în picioare.

Dacă vă place tango-ul și dacă sunteți în căutarea unui eveniment de weekend, la care să mergeți singuri sau cu copiii, nu ocoliți acest spectacol – mai sunt trei reprezentații, în weekendul ce urmează. Găsiți aici mai multe detalii.

În plus, este foarte ieftin! Pentru calitatea oferită de acest eveniment, pentru toți oamenii implicați în realizarea acestuia, 15 lei este muuuuult prea puțin!

Pentru noi a fost o experiență minunată și, de ce nu, reconfortantă. Nu poți merge oriunde cu copilul să vezi un spectacol care nu este dedicat în particular celor mici.

 

Vă las aici câteva minute din cadrul acestui eveniment, să vă fac poftă:

 

P.S. – după acest spectacol, motanul care ne viziteaza în fiecare seară să se bucure de mâncare bună și joacă veselă a primit în sfârșit un nume – Tango, bineînțeles. 🙂

 


Sursă foto cover și video: FB Opera Comică pentru Copii

Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.