Diversificare Rețete

SUPĂ CREMĂ DE LEGUME

09/08/2016
Supa crema de legume

Eu am început să mănânc supe creme mult după ce am început diversificarea lui Sebi. Nu au făcut parte din meniul obișnuit de când eram copil, nu am avut curiozitatea să le încerc pe la restaurante. Dar și când am dat de ele…

Lui Sebi i-am oferit după 1 an, nu pentru că ar fi avut vreo restricție la ingredientele componente ci pentru că atunci a început să se descurce singur cu lingura. 😀

Pentru că se face destul de rapid și ușor acasă, am pregătit de câteva ori și am savurat cu plăcere (chiar dacă, nu știu cum, nu îmi iese chiar ca la restaurant – dar nici nu mi-am bătut capul).

Îmi place că pot pune acolo ce găsesc prin frigider, fără a avea proporții exacte. 🙂 Ultima dată când am făcut am folosit:

o ceapă mare

un cartof mare

200 g ciuperci

o țelină mică

un morcov mare

un dovlecel

o rădăcină de pătrunjel

ulei de măsline

condimente

smântână

dragoste (fără măsură)

Am curățat și am spălat cu ajutorul lui prichi toate legumele și le-am pus la fiert pentru aprox. 30 de minute. Când au fost gata le-am scos într-un castron mare și am băgat mixerul (acela cu picior) în ele, adăugând puțin din zeama în care au fiert, uleiul de măsline și condimentele. Mie îmi place să mai rămână câteva bucățele, să le simt între dinți, așa că nu le-am pasat de tot. După ce s-a mai răcit puțin, am amestecat și smântâna.

Cum supa cremă merge atât de bine cu niște crutoane, am făcut repede câteva – am tăiat în cubulețe două felii de pâine, le-am stropit cu ulei de măsline și busuioc uscat și le-am aruncat în tigaia-grill. Le-am amestecat din când în când până s-au rumenit frumos și în câteva minute am avut și crutoane aromate pentru supa cremă.

Sebi nu refuză niciodată supa cremă, așa că o savurează de fiecare dată cu plăcere. 🙂 Singur își ia crutoane, le pune în castron bucată cu bucată și le pescuiește cu lingura. Acum este într-o perioadă în care dacă îl întreb ce vrea să mănânce răspunde invariabil ”pupa”. 🙂 Așa că profit și îi ofer atunci când avem ocazia.

Soțul, pe de altă parte, zice că-i mâncare pentru bolnavi… pentru că nu are carne. Așa că ultima dată când am făcut (și i-am oferit și lui), i-am pregătit separat niște jumări crocante pe care le-a pus în loc de crutoane. Eh, alt gust avea mâncarea!

 

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.