Evenimente Parenting

Tată implicat – sănătatea copilului

27/04/2018
sănătatea copilului

Când vine vorba de sănătatea copiilor, rolul tatălui în familia noastră a fost mereu foaaaaaarte important! De fiecare dată s-a uitat lung la mamă (that’s me), a întrebat-o ce-i de făcut, dacă e cazul de mers la medic sau nu și, esențial pentru rezultate eficiente, a crezut-o și a făcut ca ea!

Ziceți că nu e și la voi la fel!! Vă provoc! 😁

Zău așa! Ce să-i cer omului care a fugit de pe scaunul dentistului când a simțit durerea în gura? Adică… la propriu! S-a ridicat și a plecat – o dată l-am găsit acasă, altă dată m-a așteptat afară, lângă cabinet. (E adevărat, era mult mai tânăr, dar a rămas același “sensibil”. Noroc că am găsit un dentist foarte bun, care știe cum să îl ia. Și să îi facă anestezie cu acul pentru copii…)

sănătatea copilului

Din fericire, Sebastian a fost un copil exagerat de sănătos! (Am mai povestit AICI despre asta.) Sper să fie la fel de exagerat în continuare iar Anastasia să îi semene.

Însă au fost și momente când soțul s-a implicat în diverse aspecte ce țin de sănătate apărute de-a lungul timpului, cam așa…

  • M-a crezut și nu a insistat văzând că e în regulă copilul care stă în casă dezbrăcat / merge pe podeaua care nu e lună / stă cu geamul deschis și nu ”îl trage curentul” / mănâncă de pe jos / linge pietre și pantofi etc.
  • A mers la farmacie de fiecare dată când era de cumpărat vreun medicament. De cele mai multe ori a adus acasă ceea ce am cerut.
  • A rezistat cu stoicism fără să leșine atunci când copilul s-a lovit și s-a lăsat cu sânge. (Fără să se panicheze nu a reușit încă.) Îi revenea culoarea în obraji la vreo jumătate de oră după ce mi-l pasa și vedeam că nu e nimic grav.
  • L-a distras cu multă voie bună pe bebe Sebi care nu voia să stea la spălatul dințișorilor. El îl făcea să râdă în hohote, eu periam bine când îl prindeam cu gura căscată. Fun și team work!
  • A fost un șofer de bază când am avut nevoie să mergem la medic și i-am solicitat asistența. Ba a și intrat cu noi în cabinet! (Recunosc, când plângea copilul acolo el era cel care îl alina!)
  • L-a luat pe Sebi când avea programare la dentist, abținându-se să se plângă prea tare (soțul, adică). Așa micuțul a văzut care-i treaba cu dinții, cum e cu deschisul gurii, a învățat despre importanța spălării regulate etc. (Că de fapt trebuia să îl ia cu el pentru că nu avea încotro, nu zic nimic. Detalii.)

E adevărat, m-am gândit mult și m-am chinuit să pot scoate lista de mai sus. Dar fiecare punct se încadrează ca implicare a tatălui când vine vorba de sănătatea copilului, nu? 😀

Așadar, la noi, rolul tatălui când vine vorba de sănătatea copiilor este strict legat de încrederea pe care o are în mamă pentru a rezolva problemele (sau pentru a hotărî când este cazul de mers la medic.). 🙂

sănătatea copilului

La final, vă invit la un eveniment frumos, dedicat în special taților – Modern Dad’s Challenges! 😉

Dragi mame, trimiteți-vă partenerii într-o seară după serviciu (așa, să nu motiveze că nu au timp) la cea de-a șaptea ediție – Cum avem grijă de sănătatea copilului (0-5 ani)?, joi 3 mai, ora 18:30, la Hotel Continental București.

Vor avea ocazia să afle multe informații utile despre bolile copilăriei și cele mai comune afecțiuni la cei mici, despre mituri și adevăruri legate de sănătate, despre alergii și alte afecțiuni ale pielii etc. Așa, poate se vor implica ceva mai activ și vor avea mai multă încredere în ei când vor avea de rezolvat diverse probleme ce țin de sănătatea celor mici, fără să se panicheze. 😛

Inițiatoarea acestui proiect este Sofia Frunză, iar pentru înscriere completați formularul de aici. Evenimentul este gratuit iar numărul de locuri este limitat.

 


 

Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter. 😉 Enjoy!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.