Uncategorised

TOP blog 2017 – cele mai citite și comentate articole

22/12/2017
cele mai citite și comentate articole

Heheeee, mai e puțin și se termină și anul acesta! Ieri m-am plimbat prin statistici, am analizat diverse și am pregătit pentru voi liste cu cele mai citite și comentate articole pe anul 2017.

 

Așadar, TOP blog 2017 – cele mai citite articole sunt:

1   Înțărcarea blândă – sfârșitul aventurii alăptării lui Sebi

Am așternut aici povestea noastră de înțărcare blândă, începută după 2a6l și terminată spre 3 ani. După un început greu cu alăptarea, l-am alăptat la cerere pe Sebastian până a început creșa, la 1a6l. De atunci, nu am mai fost tot timpul la dispoziția lui, însă atunci când eram împreună nu îl refuzam.

După ce i-au ieșit toate măselele și m-a pocnit agitația la sân (breastfeeding agiation) am intervenit și pot spune că am început procesul de înțărcare blândă (nu am putut să îl las 100% pe autoînțărcare). După ce alăptarea a redevenit plăcută, l-am lăsat în ritmul lui.

În acești trei ani mi-am întipărit în suflet multe amintiri dulci, am construit împreună o relație unică, l-am ajutat pe micuț să treacă de perioade mai dificile (pusee de creștere, dinți și măsele etc.).

 Recomandări OMS – diversificarea alimentației

În cadrul proiectului de traducere a recomandărilor OMS privind hrănirea bebelușilor și a copiilor mici am inclus și o serie de cinci articole dedicate diversificării alimentației – după 6 luni, continuând alăptarea la cerere.

Ghidul principiilor privind diversificarea copilului alăptat stabilește standardele pentru dezvoltarea recomandărilor locale corecte. Acesta oferă atât îndrumări privind obiceiuri alimentare dorite cât și cantități, consistențe, frecvențe, densități energetice și conținuturi nutriționale ale alimentelor.

 Sunt mamă, lucrez și am drepturi legale!

Am încorporat în acest articol principalele drepturi pe care mamele le au în țara noastră, grupându-le pe ”categorii” de mame pentru a fi urmărite mai ușor: mame însărcinate, mame aflate în concediu de maternitate, mame aflate în concediu pentru creșterea copilului și mame ce au revenit în câmpul muncii. Pentru fiecare din drepturile menționate am inclus și articolul de lege pentru a ajunge cât mai repede către textul oficial.

La o privire de ansamblu, comparând cu alte țări europene, România are o politică destul de permisivă când vine vorba despre drepturile acordate mamelor. Nu multe sunt țările în care copiii pot sta lângă mamele lor 2 ani, de exemplu.

Este foarte important să ne cunoaștem drepturile, să avem argumentele legale la care să apelăm dacă este cazul să cerem noi ca drepturile să ne fie acordate și respectate (sau măcar să știm cum să ajungem la ele cât mai rapid). ”Knowledge is power!”

 Marea provocare a găsirii creșei potrivite

Chiar dacă au trecut câțiva ani de la această aventură, subiectul cred că este tot timpul de actualitate. 🙂 După ce a împlinit Sebastian un an, am început documentarea, cercetarea și vizitarea unor creșe pentru a o găsi pe cea potrivită. Eu eram deja în concediu fără plată, că așa era legea pe atunci, iar pe el l-am simțit pregătit pentru pasul următor – colectivitatea.

Uf, cât am mai căutat! Câte emailuri nu am dat… la câte telefoane nu am discutat… câte creșe nu am eliminat doar după vizitarea site-ului! A fost greu și foarte greu pentru că am avut o serie de criterii foarte greu de găsit la această vârstă – să-l lase să mănânce singur (având un meniu decent nutrițional), să abordeze o educație fără pedepse și fără recompense, să permită acomodarea treptată a copilului, să lucreze cu personal calificat (nu doar supraveghetoare) și, cel mai important, să respecte copilul!

Dacă tot am făcut munca aceasta de cercetare, am lăsat și părerile personale după vizitarea a unsprezece creșe, organizându-le într-un top al preferințelor.

5   Povestea întâlnirii cu micuța Anastasia – naștere naturală după cezariană

Am povestit în acest material cum a venit pe lume Anastasia, al doilea fluturaș din sigla SebaBaby. 🙂

După nașterea prin cezariană a lui Sebastian am aflat că se poate naște natural! Nu erau mulți medici în țară care să susțină o astfel de abordare, însă avem noroc că locuim în capitală. Am căutat bine și am găsit medicul care a lăsat natura să își urmeze cursul, reușind să nasc natural.

cele mai citite și comentate articole

Iar cele mai comentare articole (exceptând articolele ce se regăsesc mai sus și concursurile) sunt:

1   Copilul răsfățat doarme pe mine! Cum să îl dezvăț?

Chiar dacă articolul este destul de recent, a stârnit un val de reacții (ele au fost și mai multe, pe grupurile de Facebook unde a fost distribuit).

Încerc diverse, dar până la urmă copilul mic ajunge să doarmă pe mine. Iar eu stau acolo blocată pe post de pernă pentru copilă… când am atâtea de făcut prin casă… Eu zic că am găsit remediul și îl aplic zi de zi. Aștept să văd rezultatele.

Din câte se pare, suntem mai multe mame care am ales această abordare.

2   “Bucurii” de femeie însărcinată

Două sarcini = experiențe complet diferite!

Cu Sebi am avut o sarcina foarte light, am fost toată o floricică, burtica micuță, vreo 8 kg luate în total, mobilă și veselă, activă și plimbăreață, shining și țanțoșă foc. Mi-a plăcut la nebunie să fiu însărcinată și, după ce am născut, îmi era tare dor de burta mea atât de mângâiată și drăgălită. Abia o așteptam pe următoarea!

La Anastasia lucrurile au stat muuuuult diferit. (Bine, totul a fost mult diferit! Și copiii sunt foarte diferiți până acum!) Pe când aveam abia 6 luni de sarcină am povestit despre ”bucuriile” pe care le-am avut. Adică m-am plâns. 🙂 (Am în lucru și ”bucuriile” din ultimele 3 luni de sarcina. Și ”bucuriile” după naștere. Heheeee, de câte ”bucurii” nu am avut parte…)

3   Ai jucării de donat? Le primesc cu drag!

Atât de mult m-au bucurat reacțiile la acest articol! Și, mai mult decât reacțiile, m-a emoționat implicarea activă!

De câțiva ani, împreună cu soțul meu (și, de mai puțini ani, și cu Sebi), am început o campanie de a oferi cadouri spre final de an, încercând astfel să mulțumim și să dăm puțin înapoi din toate câte am primit și ni s-au împlinit de-a lungul anului. Am ales să oferim cadouri în special copiilor, căutăm familii care chiar au nevoie de ajutoare și încercăm să le aducem un zâmbet pe buze și o mică bucurie în suflet.

Anul acesta am lansat o întrebare – cine are de donat jucării pentru acești copii? Astfel, bugetul care mergea până acum pe jucării (cam jumătate) va fi redirecționat către alimente. Vom reușit să aducem bucurii pentru mai mulți copii decât în anii trecuți.

 

Cam așa arată lista cu cele mai citite și comentate articole pe blog în anul 2017. 🙂

Voi aveți vreun articol preferat? Ați găsit pe aici informații care v-au fost de ajutor?

 

Sursa foto: unsplash.com

 


 

 Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.