Uncategorised

TOP blog 2018 – cele mai citite și comentate articole

28/12/2018
TOP blog 2018

Heheeee, mai e puțin și se termină și anul acesta!

Pentru al doilea an consecutiv pregătesc un astfel de material. (Yey că m-am ținut de postări! Nu de puține ori am vrut să renunț, însă mă bucur că nu am făcut-o. Dar ăsta e alt subiect…)

Zilele acestea m-am plimbat prin statistici, am analizat diverși indicatori și am pregătit liste cu cele mai citite și comentate articole pe anul 2018.

 

TOP blog 2018 – cele mai citite articole

 1. Stimulentul de inserție și luna celuilalt părinte

De de parte acesta este cel mai vizualizat, căutat și comentat articol. 🙂

Adesea dau peste întrebări legate de stimulentul de inserție – în special, care ar fi data la care părintele care a stat în concediul pentru creșterea copilului ar trebui să revină la serviciu pentru a beneficia de acesta. Ei, mai departe, când citesc și răspunsurile îmi dau seama câtă confuzie este pe această temă. Ba trebuie să revină cu 60 de zile, ba trebuie cu 90 de zile dacă celălalt părinte alege să stea în luna lui etc.

Așa că am cercetat mai detaliat legislația, am întrebat și la serviciul de asistență socială, mi-am dat cu părerea după câte am înțeles și eu…

Sper ca acest material să ajute cât mai mulți părinți ce caută răspunsuri în legătură cu acest subiect.

 1. Am născut la privat. Am născut și la stat. Unde aș mai naște din nou?

Ah, acasă aș mai naște, zău! În confortul casei mele, în liniștea și în ritmul meu. Dar știu că nu aș putea… Având o cezariană și o naștere naturală cu diverse complicații după, aș avea nevoie de supraveghere medicală. Așadar… maternitate.

Am experimentat atât nașterea într-o maternitate privată cât și în una de stat. Cu toate că sunt în București și am avut opțiuni din care să aleg, tot nu mi s-a părut a fi ușor…

 1. Am născut prin cezariană. Am născut și natural. Cum aș mai naște din nou?

Prima dată mi-am dorit mult să nasc natural. Însă nu m-am informat deloc cu privire la asta… și m-a costat – o naștere prin cezariană.

A doua oară am știut mai bine, am avut oamenii potriviți alături, stelele s-au aliniat și am reușit o naștere naturală. 

După două experiențe complet diferite, dacă ar fi să mai vină vreun copil în familia noastră veselă aș încerca…

 1. Cum adormi un bebeluș în 20 de pași simpli

Heheeee, cum să adormi un bebeluș? Easy peasy! NOT! Iată o întrebare tare bună, cu un răspuns tare complicat…

Haz de necaz se cheamă! 😀

 1. Recomandări OMS – diversificarea alimentației (I)

Articolul face parte din campania de traducere a recomandărilor OMS privind hrănirea bebelușilor și a copiilor mici – primul proiect pe care l-am început aici, sperând că informații corecte să ajungă la cât mai multe mame (în limba română). Așa că mă bucur muuuuult că acest articol face parte din acest top. 😀 

TOP blog 2018

 

TOP blog 2018 – cele mai comentate articole

De departe, cele mai multe comentarii sunt la articolul despre stimulentul de inserție și luna celuilalt părinte. 🙂 Așa că l-am lăsat deoparte și am continuat cu…

 1. Sunt mamă, lucrez și am drepturi legale!

De când am rămas însărcinată am început să mă informez asupra drepturilor pe care le am ca (viitoare) mamă care lucrează și care va reveni după concediul de creșterea copilului în câmpul muncii.

Mereu am vrut să știu care îmi sunt drepturile, pentru a beneficia de ele dacă îmi sunt necesare, să știu să le cer dacă nu îmi sunt oferite sau, mai rău, să insist dacă îmi sunt negate.

 1. Copilul răsfățat doarme pe mine! Cum să îl dezvăț?

La maxim două ore după ce ne-am trezit de dimineață, pe bebelușă a apucat-o chițăiala și vrea în brațe. Mâncată e, schimbată e. Ce a mai rămas? E obosită…

Mă cocoț în pat, o așez lângă mine și o iau de mânuță, așteptând să închidă ochii. Nu merge. Îi cânt ușor și îi șușotesc până rămân fără salivă-n gură. Nu merge. O legăn ușurel. Nu merge. Se supără și mai tare.

O iau în brațe și o așez pe burta mea. Deja e mai liniștită, chiar dacă ochii îi sunt tot deschiși. O bat ușor pe spate. Mă legăn și eu încetinel. O văd cum i se închid câte puțin felinarele. O simt cum se topește ușurel, cască gurița și… somn dulce.

Iar eu… stau acolo blocată pe post de pernă pentru copilă. La cât de profund pare să doarmă, o să stau așa vreo două ore. Două ore în care aș avea atâtea de făcut prin casă. În perioada asta doarme de vreo două ori pe zi astfel…

 1. Help! Caut FRIZERIA pentru primul tuns al lui Sebi!

La peste 4,5 ani Sebi a avut nevoie de primul tuns din viața lui. 😀 Pentru că era sclifosit am căutat o frizerie unde să își dorească să meargă. Așa că am primit multe recomandări din București. 😉 

 1. Înțărcarea blândă – sfârșitul aventurii alăptării lui Sebi

Povestea aceasta dulce a sfârșitului alăptării lui Sebastian este încă în top. 🙂 Mamele caută în continuare soluții blânde de înțărcare a celor mici (sau poate de un impuls de a continua chiar și când este greu, știind că la un moment dat va fi și mai ușor).

(Despre alăptarea Anastasiei încă nu am avut curaj să scriu… Încă îmi dă peste cap toate teoriile și recomandările…)

 1. Povestea unei nașteri – naturală după cezariană

Nașterea naturală după cezariană – un subiect ce interesează tot mai multe femei. Se poate, sunt tot mai mulți medici informați care susțin mamele ce își doresc această experiență (care în străinătate este o practică uzuală și recomandată). 

 

TOP blog 2018 – cele mai ciudate căutări

Din când în când îmi sar în ochi termeni de la care au ajuns cititori pe blog. Unele căutări sunt… ciudate rău. 😀 

 1. ”daca sotul meu a pus dosarul pentru cresterea copilui pe data de 21 iunie 2016 şi fata mea pe 21 iune 2018 a anplit 2 ani restanta cand o eau an iule”
 2. Adică… cineva a scris fix textul de mai sus căutând pe Google un răspuns. Exact! Fix la ce avea nevoie! Dar fix! 😀  

 

 1. “mase plastice lapte otet “
 2. Nu am nici cea mai mică idee ce căuta omul și cum a făcut de a ajuns pe blog de la această căutare. 

 

 1. “coaste bune in busteni”
 2. Nu are nicio treabă cu specificul blogului, însă sper că a găsit coastele alea delicioase din Bușteni. 

 

TOP blog 2018

Sursa foto - unsplash.com


TOP blog 2017 – cele mai citite și comentate articole


Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter. 😉 Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.